• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Bülent Arınç: Sadece Fethullah Gülen Cemaati yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ben hayatıma siyasette geçirdiğim yılları bu hizmetleri desteklemekle geçirdim. Benim söylediğimin siyasi anlamda karşılığı şudur. Bu cemaat ya da başka cemaatler..


Türkiye`de sadece Fethullah Gülen Hoca Efendi`nin cemaati yok. Onlarca cemaat var. 11 sene önce de bu cemaatler, camialar vardı ama 11 sene öncesine gelinceye kadar bunların hepsi baskı görüyordu.


Bunların hepsine hakaret ediliyordu, hepsine zulmediliyordu. Ve bu insanlar hizmetlerini korkuyla yapıyorlardı.


`Acaba nerede kapatacaklar? Acaba nerede bizi suçlayacaklar? Acaba nerede dava açacaklar?` diye. Ama Ak Parti geldikten sonra bütün ayrımcılıkları kaldırdı.


Din ve vicdan özgürlüğünü sonuna kadar sağladı.


Herkesin fikrini inancını konuşabilmesinin imkanlarını hazırladı. 11 seneden beri bütün bu camialar hepsi rahat ettiler.


Hizmetlerini büyüttüler. Daha çok gayrete geldiler. 11 seneden bu yana da herkes ne kadar rahat. Bunu ben sadece inanmıyorum.

İlhan İşbilen de bilir ki onun çok sevdiği hoca efendimiz de bilir ki biz bu hizmetleri yaparken onlar hükümetimize dua etmişlerdir. Başkalarını da dua etmeye teşvik etmişlerdir.


Sabahlara kadar teheccüt namazlarında okudukları dualarında `Yarabbi bu hükümet hayırlı hizmetler yapıyor. Sen ona yardımcı ol` diye dua etmişlerdir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir