• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Mısırdaki gösterde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır'da cunta yönetiminin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde kan akmaya devam ediyor. Cunta polisinin son müdahalesinde ise hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiği kaydedildi.

 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Minya kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin açtığı ateşte, Yusuf Taha (15) adlı protestocu yaşamını yitirdi.

 

Minya Sağlık Müdürü Vekili Emine Recep yaptığı açıklamada, Yusuf Taha adlı gencin hastaneye getirildiğinde vefat etmiş olduğunu ifade etti.

 

Emniyet kaynakları ise güvenlik güçleri tarafından herhangi bir göstericinin öldürülmediğini ve yaralanmadığını belirterek, olayla ilgili incelemenin başlatıldığını açıkladı.

 

Hatırlanacağı üzere, dün Cuma namazı sonrası gösterilerde bir kişi yaşamını yitirmişti.

 

Öte yandan, aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda protestocunun gözaltına alındığı, başkent Kahire, İskenderiye, Feyyum, Süveyş ve Beni Süveyf'te göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

 

Kahire'nin doğusundaki Medinet Nasr bölgesinde bir yaralıyı hastaneye taşıyan aracı durduran polisin, araçtaki 3'ü kadın 14 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir