• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ergani`deki araçlara kim, neden zarar veriyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Ergani’de son bir aydır araç sahipleri korkulu günler yaşıyor. Gün geçmiyor ki araçların camları kırılmasın, lastikleri patlatılmasın, araç kaportaları çizilmesin ve araçlar yakılmasın.
 
Ergani’de bugüne kadar 50’yi aşkın araç kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Geçen hafta camları kırılan 8 araca ilaveten dün gece de 5 araç yakıldı, 7 aracın da camları kırıldı, tekerlekleri patlatıldı.
 
Dün gece 03.00 sıralarında Ergani’nin muhtelif yerlerinde araç yangınları çıktı. 34 VM 9329 plakalı araç Elazığ Caddesi’nde yakıldı. Tamamen küle dönüşen araç kullanılamaz hale geldi. Duruma tepki gösteren ve isminin yayımlanmasını istemeyen araç sahibi, son bir aydır Ergani’de araçlara sabotaj yapıldığını belirterek; “Saat 03:00 civarı haber geldi. Araban yanıyor dediler. Dışarı çıktım. Başka bir aracın yandığını gördüm. Onu söndürmeye çalışana kadar benim aracım tamamen yandı.
 
Bu gece 5 aracın daha yandığını karakoldan söylediler. Karakola gittik, ifade verdik. Bir aydır kundaklamalar oluyor. Kesin bir çözüm olmuyor. Kameraların hiçbiri çekmiyor. Yani fail-i meçhul oldu diyebiliriz. İstediğim yetkililerin çözüm bulması lazımdır. Bir aydır bayağı zarar veriliyor.” İfadelerini kullandı.
 
Bir araç yakma olayı da Bagür Mahallesi’nde yaşandı. 34 SU 698 plakalı ticari taksi de Bagür Mahallesi’nde yakıldı. Yanan arabadan yükselen alevler yanındaki dükkânın brandalarını tutuşturdu. Dükkân kepenklerinin kapalı olması olası bir faciayı önledi. Öte yandan yanan aracın hemen yanında bulunan tüpçü dükkânına yangının sıçramaması olası bir faciayı önledi.
 
Aynı caddede Bobinaj dükkânı bulunan Orhan Türk adlı vatandaş araç yakmalarının sıradan bir hale geldiğini belirterek, “Dün gece de bizim dükkânın önünde esnaf bir arkadaşın aracı tamamen yanmış. Bu araç tüp dükkânının önünde yanmış. Allah korusun, tüpçü dükkanı alev alsaydı, mahalle çok etkilenirdi.” İfadelerini kullandı.
 
Aynı gece otogar civarında yakılan Toyota marka bir aracın borcunun dahi bitmediği öğrenilirken,  yanan diğer 2 araç hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.
Araç yakmaların yaşandığı gece Fevzi Çakmak Mahallesinin ara sokaklarında 5 aracın camı kırıldı.
 
Ergani’de yaşanan bu olaylar halkı tedirgin ediyor. Kimi vatandaşlar araçlarını park edecek güvenli bir yer bulamamaktan yakınıyor.
 
Ergani bir aydır araç tahriplerine tanık oluyor
Geçen günlerde aracının camları kırılan Orhan Türk adlı vatandaş yetkililere veryansın etti. Türk; “yaklaşık bir aydır her gece aynı olaylar oluyor. Vatandaş olarak çok huzursuzuz. 21 Ocak’ta benim aracımın camları kırılmıştı. Başka bir arkadaşın daha araç camları kırılmıştı. O gece 4 kişinin aracına daha zarar verilmişti. Ertesi gece tekrar başka bir mahalleden, aynı kişi tarafından –kırma şekli aynı kişi olduğunu gösteriyor- kırıldı. Demir bir satırla kırıyor. Muhtemelen aynı kişidir. Başka bir gece Fevzi çakmak mahallesinde camlar kırılmıştı.” dedi.
 
Ergani’de mobeseler bir aydır çalışmıyor
Yetkililerin kendilerine yardımcı olmaları gerektiğine değinen Türk, “Arkadaşlarla birlikte savcılığa dilekçe verdik. Korkudan araçlarımızı emniyetin önünde park ediyoruz. Bazı vatandaşlara ait kamera kayıtlarını aldık. Esnaf kamera kayıtlarını, başları belaya girmesin diye bizlere vermiyor. Aldığımız bazı görüntüleri emniyetle paylaştık. Onlardan da mobeselere bakmalarını istedik. Emniyet isterse bu kişiyi (görüntülerde bu kişinin göründüğü iddia ediliyor) ortaya çıkarabilir. Bu konuda mobeselere bakılsın dedik. Emniyette ‘1 aydır mobeseler çalışmıyor, mobese firması ile mahkemelik olduk’ diyorlar.
 
Emniyet yapılacak bir şey yok diyor. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Araç küçük değil ki eve alalım. Çoğu arkadaş araçlarını ana caddelere bırakıyor. Bunlar korkmuyorlar, ana caddelere de giriyorlar. Bu adam ne diye kırıyor. Hırsızlık yapmıyor, sadece kırıyor, yakıyor, zarar veriyor. Ekonomik gücümüz de yoktur, yapalım. Bu nasıl oluyor, anlamıyoruz. Devletin ve adli mercilerin bize yardım etmesini istiyoruz. Gece bir ses duyunca uyanıyoruz, bir şey oldu zannına kapılıyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Allah aşkına bize yardım etsinler. Bu kimdir, amacı nedir? Bunun aydınlatılmasını istiyoruz, mağduruz.” dedi.
 
(M. Veysi Tosun - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir