• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
`Korkarsanız kaybedersiniz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- AK Parti Van adaylarını Anadolu Öğretmen Lisesi Spor salonunda düzenlediği program ile tanıttı.
 
Tanıtım programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, seçimlerin barış içinde yarış sloganı ile bir yarış olması gerektiğini ifade ederek, “Korkarsanız kaybedersiniz. Sopa kaba kuvvet hayvanlara yakışır, İnsanlara değil” dedi.
 
17 Aralık operasyonları
17 alık operasyonlarına da değinen Çelik, “17 Aralık’ta ortaya saçılan dedikodular birileri için malzeme oldu. Kemal Kılıçtaroğlu, çıkıp 247 milyarlık yolsuzluk yapıldığını söyledi. Ben yaptığım basın toplantısında dedim ki ‘Kemal Kılıçtaroğlu, sen birde hesap uzmanı olacaksın nerden çıkardın böyle. Daha sonra çıkıp dedi ki ‘Ak Parti sözcüsü yolsuzluk yapılmadı demiyor rakamların yanlış olduğunu söylüyor’ ben öyle bir şey demedim ben dedim ki sen 247 milyar kere yalan söylüyorsun.” dedi.
 
Türkiye’de merkezi bütçede yılda 40 miyarlık yatırım yapılabildiğini aktaran Hüseyin Çelik, “Peki, bir memlekette bir yılda 40 Milyarlık yatırım yapılırken 2013 yılında 247 milyarlık nasıl yolsuzluk oluyor.” Diye sorarak Nasrettin Hocanın fıkrasını hatırlattı.
 
“O eli kırarız...”
“11 yıldan beri biz akız da seçime 3 ay kala mı biz kara olduk.” diye soran Çelik, “Burada vicdan ve akıl sahipleri Ak Parti’nin nasıl bir tezgâhla karşı karşıya olduğunu bilmesi lazım. Her camia içerinde birileri yanlış yapabilir. Bakın bizim görev el çektirdiğimiz belediyelerimiz var. Belediye başkanlarımız var. Şu an hapiste olan Belediye başkanlarımız var soruşturma yaptığımız belediye başkanlarımız var. Birisi yanlış yaparsa millet adına iki elimiz onun yakasındadır. Birisi tüyü bitmemiş bir yetimin hakkına elini uzatırsa biz o eli kırarız. Birisi milletin malını çalar ya da çaldırırsa onun burnundan fitil fitil gelsin bu konuda en ufak bir tereddüdümüz yok Ama mesele bu değildir. Halkımız zaten bu tür şeylere itibar etmiyor.” Diye konuştu.
 
“Burada kimin ihmali varsa ondan hesap sorulmalıdır”
Muharrem Taş olayına da değinen Çelik, sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini dile getirerek, “Yol kapalı 112 aranmış ve bir türlü cevap alınamamış ve Muharrem daha hayatının baharında hayatını kaybetmiş. Burada huzurunuzda önce şunu söylüyorum. Az önce vali beyin orada da söyledim. Burada kimin ihmali varsa kimin kusuru varsa kimin yapması gerekip de yapmadığı bir şey varsa millet adına Muharrem Taş yavrumuz adına ondan hesap sorulmalıdır. Bu yapılan büyük bir hatadır. Büyük yanlışlıktır. Büyük bir gaftır. Onun hesabı mutlak surette sorulmalıdır” ifadelerinde bulundu.
 
Muharrem Taş’ın katili asılsız ihbarlar mı?
2013 yılında 112’nin 4 milyon defa arandığını ifade eden Çelik, bu aramaların yüzde 96’sının asılsız ihbar olduğunu belirterek, “112 biliyorsunuz acil arama için tahsis edilmiş bir hattır. 2013 yılında 112, dört milyon kere aranmış. Bu 4 milyon aramanın yüzde 96 sı ya oradaki insanlarla dalga geçmek ya yalan ihbarlarda bulunmak ve ya oradaki gencecik kızlara akla hayale gelmeyen ağza alınmayacak sözler söylemek için aranmış. Bu bizim memleketimize yakışmaz Bu Van’ın güzel insanlarına yakışmaz bakın 1 Şubatta 15 bin arama gelmiş 149 tanesi gerçek aramadır diğerleri istismardır. Bunu yapmamamız lazım. Bu talihsiz hadise karşısında üzüntülerimi ifade ediyorum. Aileye buradan da başsağlığı diliyorum. Bu evladımızla ilgili ihmali olanlarla ilgili ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.
Bakan Çelik ayrıca Sosyal güvenlik kurumu (SGK)’nın 2013 yılındaki karşılanamayan giderinin 75 katrilyon Türk lirası olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Ak Parti İlçe adayları tek tek tanıtıldı.
 
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir