• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
 İnzar Hac ve Umre Grubu Mekke-i Mükerreme Programları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MEKKE / Doğruhaber: İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile peygamber sevdalıları Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği umre programı kapsamında Mekke’deki kutsal mekanlarda bulunan umrecilerin, Umre, tavaf, namaz ve dua gibi yoğun ibadet programları yanında rehber hocaların eşliliğinde kutsal mekânları ziyaretleri de tüm manevi havasıyla devam ediyor.

BUGÜN MEKKE BİR BAŞKAYDI

Bugün Cuma olması hasebiyle Kutsal topraklarda bulunan tüm ümrecileri büyük bir heyecan ve koşuşturma sardı. Sabahın erken saatlerinde Mescid-i Haram`da yer alabilmek için Umreciler Beytüllah`ın yolunu tuttu. Kısa bir süre içerisinde her yer dolup taştı. Türkiye`den giden Peygamber aşıkları da bu mübarek mekanda yerlerini aldı. Milyonların katılımıyla eda edilen Cuma namazı tam bir mahşer manzarasını andırıyordu.

PEYGAMBER AŞIKLARI AKABE`DE

Cuma namazı sonrası yoğun programları çerçevesinde İnzar Hac ve Umre kafilesi Akabe Biatı`nın gerçekleştiği yeri ziyaret etti. Burada Rehber hoca Hacı Abdurrahman Yıldız`ın anlatımıyla Peygamber efendimizin birinci ve ikinci Akabe Biyatları yerler gösterilerek anlatıldı. Biat yapılmadan önce Peygamberimiz(s.a.v)`in çadır çadır gezerek İslamı anlattığı anlar ve karşılaştığı sıkıntılar anlatılırken bugünkü Peygamber Sevdalılarının çektikleri sıkıntılarla aradaki benzerliklere vurgu yapıldı. Bu anlatımlar duygusal anların yaşanmasıyla son buldu.

ŞEYTANLARI TAŞLAMAK UNUTULMADI

Akabe`den sonra bu sefer rehberler eşliğinde Umre kafilesi Cemarat Bölgesi`ne yöneldi. Şeytanların taşlandığı bu bölgede normalde Umreciler için Umre şartlarından biri olmadığı halde oralar görüldü ve tüm kafiledekiler şeytanın isteklerine şavaş açacakları sözünü vermek süretiyle ellerindeki taşları şeytana fırlattı. Burada bir konuşma yapan rehber hocalardan Mehmet Şah Duyu herkesin kendi çapında şeytana savaş açması gerektiğini, şeytanın hizbine karşılık Allah`ın hizbi yanında yer alması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında Duyu hoca, Şeytan ve destekçilerine lanet getirmeyi de unutmadı. Temsilen yapılan taşlamada katılımcıların yüzündeki üfke görülmeye değerdi.

MUĞAMMES VADİSİ`NDE HALAY
 
Cemarat Bölgesi`nden sonra Muğammes Vadisi yani Mina-Müzdelife arasındaki Ebrehe Ordusu`nun helak olduğu vadiye geçildi. Tarihte Buytullah`ı yıkmak için Habeş Melikinin Yemen Valisi Ebrehe Eşrem`in 60 bin kişilik ordusuyla Mekkeye saldırmaya geldiğini ancak Yüce Allah`ın ordusundan bir ordu olan Ebabil kuşlarıyla bunların Muğammes Vadisi`nde helak olduğu ifade ediliyor. İşte tam da bu yere gidildi ve orada tarihte olup bitenler bir kez daha yerinde ifade edildi. Bunun ardında yeri müsait gören Umreciler, Beytullah`ı yıkmaya gelen Ebrehe ordusunun helak olduğu yerde halay çekti zalimlere lanet getiren ilahi ve ezgiler eşliğinde göndermelerde bulundu.

ESMA`ÜL HÜSNA EŞLİĞİNDE BEYTULLAH`A HAREKET

Buradaki proğramın ardından Beytüllah misafirleri, Kabe`ye dönüş için harekete geçtiler. Rehber Hoca Abdurrahman Yıldız`ın Esma`ül Hüsna okuyuşlarına bütün Peygamber Sevdalıları eşlik ederek ziyaretin her adımını Allah`ı anarak ve zikrederek geçirdiler. Mu`temirlerin yüzünde mutluluk nişaneleri de hiç eksik olmadı.
 
(Abdullah Bahadır)

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir