• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Aile Sağlık Merkezi var hizmet yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet mahallesinde bulunan ve yaklaşık 5 bin beş yüz aile hekimliği kaydı bulunan 17 nolu Aile Sağlık Merkezinde hizmet verilmemesi mahalle sakinlerini mağdur ediyor.
Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yaklaşık bir buçuk aydır aile sağlık merkezine geldiklerini, ancak  hizmet verilmediği için mağdur oldukları iddiasında bulunurken ASM’nin son bir haftadır kapalı olduğu belirlendi.
 

Kalp ve tansiyon hastası olduğunu söyleyen Mahalle sakini Şükran Eksik, “ Mahallemiz çok büyük olmasına rağmen sağlık merkezinde hizmet verilmiyor. Bizi doktorsuz bırakmışlar hem kalp hem de tansiyon hastasıyım raporumda var. Acil bir durum olduğunda ya da bir iğnemiz olduğunda nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Sürekli gidip geliyoruz. Doktor yok diyorlar başka bir mahalleye de gidemem nefesim kesiliyor yetkililerden ricamız bizi burada Doktorsuz bırakmasınlar.” talebinde bulundu.
 

Aile Sağlık Merkezlerinin hizmet vermediği için Kızıltepe ve Mardin Devlet hastanesine gittiklerini ve mağdur olduklarını belirten Emekli öğretmen Aziz Eksik ise, “ Aile Sağlık Merkezimiz şuan kapalıdır. Hasta olarak mağdur oluyoruz. Kronik bronşit, şeker ve tansiyon hastasıyım. Burada hizmet verilmediği için Kızıltepe ve Mardin devlet hastanesine gitmek zorunda kalıyoruz. Çok perişan oluyoruz. Mahalle sakinleri olarak sağlık merkezimizin tekrar hizmete girmesini istiyoruz. Bir-bir buçuk aydır kapalıdır. Mecburen tedavimiz için mahalle sakinleri olarak yetkililerden ricamız, sağlık merkezimizin tekrar açılması istiyoruz.” İfadesini kullandı.
 

Aile Sağlık merkezlerinin ticarethaneye dönüştüğü iddiasında bulunan mahalle sakini Mehmet Şerif Erdem’de “Aile Sağlık merkezimiz bir aydan beri hizmet vermiyor. Sürekli geliyoruz kapalıdır. Aldığımız duyumlara göre eski görev yapan doktorların eczanelerle anlaşıp başka bir yerde yeni bina kiralayıp oraya geçmişler. Sağlık merkezleri başka bir yere taşınıyor. Yani anlayacağınız Aile sağlık merkezleri ticarethaneye dönüşmüş. Mahallemiz çok kalabalık. Yaşlılar var, kalp tansiyon hastaları var. Tekrar doktorlarımızı istiyoruz. Şu an Aile hekimimiz belli değil. Nereye gideceğimizi bilemiyoruz.” İddiasında bulundu.
 

Çocuk aşısı için köyden geldiklerini, söyleyen Kazım Songur ise ”Çocuğumuzun aşısı için Yaylım Köyünden geldik, ama Aile sağlık merkezinde hizmet verilmediği için çocuğumuzun aşısını yaptıramadık dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir