• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Yasa dışı göç dramında ölü sayısı 14`e çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fas topraklarında olup İspanya`ya bağlı olan Ceuta`daki Tarajal sınırının deniz tarafında meydana gelen olayla ilgili bugün 5 kişinin cesedinin daha denizden çıkarıldığı ve şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14`e çıktığı bildirildi.
 
Boğularak hayatını kaybedenlerin arasında en az 2 kadının olduğu belirtildi.

Öte yandan İspanyol jandarmasının denizden İspanya tarafına geçmeyi başaran kaçak göçmenleri Fas`a doğru geri yüzmeye zorladığı, plastik mermi ile ateş ettiği iddia edildi.
 
Ceuta yerel yönetimi başkanı Juan Vivas ise ``sınırdaki jandarmanın yasa dışı göçü frenlemek için caydırıcı metotlar kullandığını ancak hiçbir şekilde bunların göçmenlere karşı veya zarar vermek amacıyla olmadığını`` savundu.

Ceuta sınırında yaşanan dramdan ve iddialardan dolayı İspanya`daki muhalefet partileri acil olarak İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz`ın mecliste konuyu açıklık getirmesini isterken, bazı siyasi partiler Diaz`ın istifasını istedi. İspanya Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, İçişleri Bakanının gelecek hafta konuyla ilgili mecliste konuşmasının öngörüldüğünü söyledi.

Tarajal sınırının Fas tarafında yaşanan olayda, dün sabah erken saatlerde 400 kadar kaçak göçmen denizden yüzerek İspanya`ya geçmeyi denemiş ve Fas güvenlik güçleri tarafından büyük çoğunluğu durdurulmuştu. Fas güvenlik güçlerinden kaçıp yüzebilenlerin ise boğulduğu açıklanmıştı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir