• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Anneler, Çocuklarıyla Kütüphanede Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Nilüfer Belediyesi`nin Demirci Mahallesi`nde hizmete açtığı Çocuk Kütüphanesi 5 ve 6 yaşındaki miniklerle annelerini kitaplarla buluşturuyor.

Bursa Nilüfer Belediyesi`nin hizmete açtığı kütüphane, kitap okumanın keyfinde buluşturan ve çocuklara kitap okumanın değerini öğreten etkinliklere imza atıyor. Nilüfer Belediyesi`nin anneleriyle birlikte davet ettiği minikler, kütüphanede hem kitaplarla tanışıyor, hem de bilginin eğlenceli. öğretici ve zenginleştirici ortamına dalıyor. Yaz döneminde gerçekleşen bu keyifli buluşmaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılarak miniklerin kitapla tanışmalarına şahit oldu.

Nisan ayında hizmete giren Nilüfer Çocuk Kütüphanesi`nin yaz başından bu yana sürdürdüğü etkinlik kapsamında önce kütüphaneye yakın bölgelerde yaşayan çocuklarla anneleri davet edildi. Tanışma amacı taşıyan ilk buluşmadan sonra etkinlik yoğun katılımla devam etti. Çocuk Gelişim Uzmanı Özlem Ekşi ile birlikte yürütülen etkinlikte, çocuklar hem eğleniyor, hem de hikayeler dinliyor. Ayrıca boyama yapıp bilmeceler çözen çocuklar, sorular sorup yanıt arama fırsatı buluyor.

Çocukların çalışmalarını dikkatle izleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Hazırlanan yaz programıyla bölgenin çocukları ve anneleri buradan faydalanıyor. Çocukların gelişiminde annelerin rolü çok fazla ve onun için de çocukların sağlıklı olarak yetişmesi için gereken imkân sağlanıyor. Bu projeyle nesiller arası bağ kuruluyor. Anne-çocuk açısından iletişimi sağlayan bu projenin ilgi görmesi bizi çok sevindiriyor." dedi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir