• DOLAR 32.549
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2474.898
  • ...
Hastane çalışanlarından, Başhekimin istifasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş’ta Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a gönderilen ambulanslar için tören düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından alana gelen Muş Devlet Hastanesi çalışanları, Muş Milletvekili Faruk Işık ve beraberindekilere, hastanede yaşanan sıkıntıları dile getirmek istediler. Faruk Işık ise Hastane personeli ile görüşmeden kalabalığın toplandığı yerden uzaklaştı.

 

İstifa eden Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’a  destek için toplanan hastane çalışanları, Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Hacı Yusuf Güneş’i istifaya davet ederek, Güneş’in Başhekim Yıldız’a haksızlık ettiğini iddia ettiler.

 

“Yıldız, hastane çalışanlarını sakinleştirdi”

Yaşanan bu durumun ardından olay yerine gelen Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, görüşmeye gerek kalmadığını belirterek, düşüncesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

 

Yıldız, “Ben memleketime hizmet için gelmiştim. Kimseyi kırıp incitmenin bir anlamı yok. Verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Diyalogsuzluk ile işler zora sokuluyor”

Daha sonra Hastanenin yemekhane bölümünde hastane çalışanlarını sakinleştiren Op. Dr. Yıldız, “Bu hastaneye bir şeyler katmak ve hizmet etmek ve insanlara iyi sağlık hizmeti sunabilmek. Konuştuğumuzda tartıştığımızda neler yapabiliriz dediğimizde hep bu şiarla hareket ettik. Bu zamana kadar diyalogsuzluk veya işlerin zora koşulması, bizleri bu noktaya getirdi.” dedi.

 

Muş’ta sağlık hizmetinin düzelmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ettiklerini ancak diyalogsuzluktan ve başka hesaplardan dolayı çalışamadığını vurgulayan Yıldız: “Daha öncede bu süreci yaşadık. Bu zamana kadar diyalogsuzluk ve işlerin zora sokulması bizi bu noktaya getirdi. Anlık bir tepki vermiş değilim, bu bir yılın tepkisidir. Biz diyoruz ki diyalogla gelin, sağlık hizmetini Muş’ta en üst noktaya taşıyalım. Hem çalışanlarımızı, hem halkımıza en iyi şekilde hizmet sunalım iyi bir noktaya getirelim diye çalışıyoruz. Ama görüyoruz ki hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü insanlar bulunduğu yerin ya hakkını veremiyor ya da stratejik düşünemiyor.  Ben vicdanlı bir insanım, eğer bir yerde oturuyorsam hakkını vermeliyim. Eğer hakkını veremiyorsam ben ve onlar gitsin. Diyalog sıkıntısını giderecek olanda bizleriz. İnsanlar şunu görecekler. Muş eski Muş değil ve Muş sahipsiz değil. Bunu bilecekler biz gerekirse kendimizi Muş için feda edeceğiz. Ben kendimi feda etmeye de hazırım” dedi.

 

Muş’a gerçekten gönül vermiş insanların hizmet vermesi taraftarı olduğunu ve kişilerin bulunduğu makamı temsil edememesinden dolayı tepkilerini dile getiren Yıldız, “Kafanızı önünüze eğin size ne veriyorsak onu yapın, size ne veriyorsak onu uygulayın zihniyetini bitirecek güçteyiz. Bırakmak yok. Artık geri dönüşü olmayan bir noktadayız. Bu sağlık hizmeti düzelecek. Ya benle ya da bensiz. Buraya gerçekten gönül vermiş insanlar gelecek. Benim doktorlarım buradan küsüp gitmeyecek. Çalışanım küsmeyecek. Öyle bir sistem gelecek insanların ciddiye aldığı, çalışanların sevdiği ve ya da bu sorunu kökünden çözeceğiz” diye konuştu.

 

Hastane çalışanları ise Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’ın yaptığı çalışmalardan menün olduğunu sabah, öğle ve akşam mesai gözetmeden hizmet verdiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundular: “gece gündüz demeden çalışanlarla, hastalarla çok yakından ilgilenen Özgür hocayı istifaya etmeye sürükleyen nedenleri kabul etmiyoruz. Biz hastane çalışanları hocamızın arkasındayız. Yetkililerin derhal bu soruna çözüm bulmasını talep ediyoruz.”

 

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yıldız’ın istifa etmemesi için direnen hastane çalışanları istifanın edilmemesi için saatlerce beklediler. Kendisine destek verenlerin alandan ayrılmasını sağlayan Yıldız, daha sonra hastanedeki makamına geçti.

Öte yandan konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunduğu öğrenilen Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise, valinin konu ile ilgileneceğini belirterek, kendisinin siyasetçi olarak olaya müdahale etmesinin doğru olmadığını kaydetti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir