• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Çöp konteynırları yeraltına alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Aliağa Belediyesi Cadde ve sokaklardaki çöp konteynerlerini yer altına aldı. Şimdilik kentin 10 pilot noktasında denenen sistem beklenen sonuçları verirse yaygınlaştırılacak.

 

Uygulanan proje ile öncelikli olarak on ayrı pilot bölgede çöp toplama noktası belirlendi ve modern çöp depolama konteynerleri vatandaşın beğenisine sunuldu. İlçedeki katı atıkların daha planlı ve insan sağlığına uygun biçimde toplanmasını sağlamak amacıyla geliştirilen uygulama vatandaşların isteği doğrultusunda yaygınlaştırılacak.

 

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Çöp konteynerlerini yeraltına alıyoruz. Koku, çirkin görüntü ve çeşitli sakıncaları ortadan kaldırıyoruz. Şimdilik 10 ayrı noktada pilot uygulamayla sistemi deniyoruz. Uygun olan cadde ve sokaklarda bu sistemi yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

 

Yeraltında çöp uygulamasının faydaları

Cadde ve Sokaklarda kent estetiğine uygun olmayan çöp görüntüleri ortadan kalkacak

 

Sinek ve benzeri haşerelerle mücadele kolaylaşacak, sıcak havalarda oluşan çöp kokuları ortadan kalkacak, yaklaşık 2 yıl ömrü olan yer üstü çöp konteynerleri yerine çöp konteyner sisteminin kullanım ömrü 6 yıla kadar çıkacak, böylece tasarruf sağlanacak.

 

Sistem nasıl çalışacak?

Vatandaşlar, zeminde bulunan pedala basarak çöp konteyner kapağını açacak ve çöpünü atacak.Belediye çöp toplama aracındaki hidrolik sistem ile çöp konteynerler yukarıya kaldırılarak çöpler araca toplanacak. Boş konteyner yine asansör sistemiyle yerine indirilerek vatandaşın kullanımına hazır olacak.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir