• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
İzmir`de 100`den fazla savcının yeri değiştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HSYK tarafından görevden alınan İzmir Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Baş`ın yerine atanan Mustafa Doğru, ilk olarak Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek`in görevden alınmasını istediği, TCDD İzmir Liman İşletmesi`ndeki operasyonun savcısı Ali Çelik`in görevini değiştirdi. İzmir Adliyesi’nden 100’den fazla savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.
 
HSYK tarafından ilk olarak, Örgütlü Suçlar Bürosu`nun başında bulunan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, daha sonra da kendisine telefon eden Müsteşar İpek`in sözlerini tutanakla kayıt altına alan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş görevden alınmıştı.
 
İzmir Adliyesi`nde son olarak, söz konusu operasyonunu düzenleyen Örgütlü Suçlar Bürosu`nda değişiklik yapıldı.
 
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırlanmasına sebep olan ve Müsteşar İpek`in görevden alınmasını istediği Savcı Çelik`in de bulunduğu Örgütlü Suçlar Bürosu`nda görevli bütün savcıları görevden aldı.
 
Bunlar arasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik yolsuzluk operasyonu davasının soruşturma savcısı olan Birol Çengil`in de olduğu öğrenildi.
 
Görevi değiştirilen liman soruşturması savcısı Ali Çelik, 6. Asliye Ceza Mahkemesi`nde duruşma savcısı yapıldı. Çengil ise, 14. Asliye Ceza Mahkemesi`nde ve Genel Soruşturma Bürosu`nda görevlendirildi.
 
Örgütlü Suçlar Bürosu’nun diğer savcıları da Genel Soruşturma Bürosu`na kaydırıldı. Bu savcılardan boşalan Örgütlü Suçlar Bürosu`na Ahmet Türkoğlu, Mehmet Alyaprak, Cevat Mert Koparal ve İsmail Arslan getirildi.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Doğru’nun talimatıyla Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bilişim Suçları Bürosu`nu kapatılarak buranın göreviyle ilgili sorumluklar Genel Soruşturma Bürosu`na bağlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir