• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Vahdet Camii hayırseverlerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Maddi imkânsızlıklardan dolayı inşaatına ara verilen caminin birçok ihtiyacı olduğunu ifade eden Vahdet Camii ve Kur’an Kursu Denek Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Çiftçi, Diyanet’in imkânlarının kısıtlı olduğunu belirterek, hayırsever Van halkından yardım talebinde bulundular.
 
Ajansımızın Van Temsilciliğini ziyaret eden Mehmet Naci Çiftçi, ve Cami için arsasını hibe eden Baba Hacı Çiftçi, Vahdet Camii’ni bir an önce bitirip ibadete açmak istediklerini ifade ettiler.
 
“Van halkının yardımlarını bekliyoruz”
Geçen Haziran ayından Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ın katılımı ile Caminin temelini attıklarını belirten Çiftçi, “Şuan hamt olsun Camimizin kaba inşaatı bitme aşamasındadır. Minaresi ve ince inşaatı maddi imkânsızlıklardan dolayı yarım kalmış Diyanetimize başvurduk. Şuan imkânlarının kısıtlı olduğunu söylediler. Hayırsever Van halkının yardımlarını bekliyoruz. Mahallemizin camiye ihtiyacı var. Onun için bir an önce Camimizi tamamlayıp ibadete açmak istiyoruz. Camimizin hemen yanında Kur’an kursu inşaatımız var. Yapımına daha başlayamadık. Cami inşaatında çalışan ustalarımıza biraz borçlanmışız. Bu yüzden hayırsever halkımızın yardımlarını bekliyoruz.” Dedi.
 
“Yardımlarınız için bizlere ulaşabilirsiniz”
Caminin mevcut durumda nakdi para başta olmak üzere birçok ihtiyacının olduğunu belirten Çitçi, “Gerekli yerlere başvurduk. Ancak olumlu anlamda bir şey elde edemedik. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlarımızın 0 535 477 49 49 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler ya da Kuveyt Türk Katılım Bankası TR 770020500000892588300001 İBN numarasına bağışlarını yatırabilirler” diye konuştu.
 
“Mahallemizin camiye ihtiyacı var”
Vahdet Camii için arsasını hibe eden Baba Hacı Çiftçi ise, bin 100 metre karelik alanda hem cami hem de Kur’an kursu inşa etmek istediklerini belirterek, “Hayırsever halkımızdan bu camiyi bir an önce yapıp ibadete açmak istiyoruz. Ama ne yazık ki maddi imkânsızlıklardan dolayı camimizin inşaatına ara vermek zorunda kaldık. Kış mevsiminden sonra halkımızın yardımları ile camimize tekrar başlamak istiyoruz. Mahalle halkı genelde göçmen olduğu için maddi durumları kötüdür. Hayırseverlerden bizlere yardım etmelerini ve ibadet hanemizi ibadete kavuşturmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Bu arada bin 100 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen 350 kişi kapasiteli caminin projesinde taziye evi ve Kur’an Kursu da bulunmaktadır. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir