• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
BkMM "Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıylaa Buluşuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Temelde amacı, Sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman küçük Millet Meclisi, “Şubat ayı Ön Yargılar Giremez” toplantısını 9 Şubat Pazar günü Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 13.00–16.00 saatleri arasında gerçekleştirecek.


Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü yaptığı açıklamada, bu ayki toplantıda “Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” konusunun ele alınacağını belirtti.


Açıklamada, Batman küçük Millet Meclisi olarak geçen ay katılımcılardan gelen 10 istek çalışmasının ortak paydasının çıkarıldığı, bu ay ve önümüzdeki ayki toplantıda belediye başkan adaylarına sunulacağını dile getiren Gülcü, “Başkan adayları seçildikleri takdirde bu isteklerden dilerse tamamını gerçekleştirme sözü verip altına imza atabilir, dilerse bazı maddelere şerh koyarak imza atabilir, dilerse de hiçbiri için söz veremeyeceğini belirtip imza atmayabilir. Bu şekilde oluşacak bir belge ile bir nevi hizmetlerin ve verilen sözlerin takipçisi olunmaya çalışılacak” dedi.


Batman kMM olarak hazırlanan ve adaylarımızın önüne sunulacak 10 istekli bu toplantıya hem adaylarımızdan hem de sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden gerekli ilgi ve duyarlılığı beklediklerine dikkat çeken Gülcü, şöyle devam etti: “Toplantılarımızda başkan adayları katılmaları halinde nasıl bir belediyecilik yapacakları hakkında bilgi verecek ve katılımcıların sorularını yanıtlamaya çalışacaklardır. Böylece adaylarımız ve sivil toplum örgütlerimiz arasında hem bir iletişim kurulmaya çalışılacak hem de beklentileri ve projeleri birinci ağızdan dinlenme fırsatı oluşturulmaya çalışılacak.”


Batman küçük Millet Meclisi’nin Batman’daki tüm sivil toplum kuruluşları ile seçilmişlerin düzenli olarak bir araya geldiği katılımcılığı esas alan bir oluşum olduğuna işaret eden Gülcü, “Toplantılarımız herkese açıktır ve kimse kimsenin yerini dolduramaz. Gelmeyen kim olursa olsun onun yeri boş kalacak ve biz bir eksik olacağız. Kimsenin eksikliğini hissetmek istemiyoruz. Toplantılarımızda her görüş değerlidir. Her görüş dinlenmeye değerdir.

 

Ayrıca ilimizdeki siyasi partilerin il başkanları da toplantılarımıza gözlemci olarak katılabilir, konuşulan konularda seçenlerin sesini dinleme fırsatı bulabilirler” ifadelerini kullandı.


Gülcü son olarak, “Farklılıklarımızla bir arada olmanın ve birbirimizi dinlemenin mümkün olduğunu düşünerek, ‘Önyargılar Giremez’ ana başlığı ile düzenlenen toplantılarımızın sivil toplum ile karar vericiler arasında sağlıklı diyalogların gelişmesi açısından önem arz ettiğini düşünüyor ve önemsiyoruz” dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir