• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Arınç: Ezan için ara verdik, seni mi dinleyeceğiz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa’da 30 Metrelik İmar Yolu’nun açılışına katılan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ikindi ezanı okununca konuşmasını kesti. Tam bu sırada kalabalık arasında bulunan bir vatandaş Arınç`tan sesli olarak bir talepte bulundu.
 
Arınç ise "Ezanı dinlemek için ara verdik, seni mi dinleyeceğiz." diye talepte bulunan kişiye çıkıştı.
 
Arınç, ardında da, "Aslında ben bir fetva aldım, ezan okununca konuşulabilir. Ama içinizden bir Karadenizli çıkar `Ezan okunuyor,  niye konuşuyorsun` der diye sustum."şeklinde sözlerini sürdürdü.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 binanın yıkılmasının ardından yapılan Soğanlı 30 Metrelik İmar Yolu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın önerisiyle Çelebi Mehmet Bulvarı olarak törenle ulaşıma açıldı.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış töreni öncesinde 21 yıl önce yaşamını yitiren eski milletvekillerinden Mümin Gençoğlu’nu Emirsultan’daki mezarı başında andıklarını, Emirsultan Bölgesi’ne her gittiklerinde Çelebi Sultan Mehmet’i, Emirsultan’ı yar ettiklerini söyledi.
 
“Türkiye`yi fetret devrine sokmaya çalışanlar var”
Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri`nin de katıldığı törende konuşan Arınç, "Türkiye`yi fetret devrine sokmaya çalışanlar var, biz de bu ülkeyi fetretten kurtaran Çelebi Mehmetlere muhtacız." diyerek, yeni açılan yolun isminin Çelebi Mehmet olmasının gönlünden geçtiğini ifade etti.
 
Yeni açılan bulvara isim verilmesi noktasında farklı öneriler bulunduğunu dile getiren Arınç, “’Osmangazi olsun’, ‘Mehmet Akif Ersoy olsun’ diyenler var. Osmangazi zaten Türkiye’nin 20 vilayetinden büyük bir ilçemiz. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı şairimiz. O’nun adına da okullar, caddeler, bulvarlar var. Yıldırım Beyazıt Bursa ve Osmanlı için önemli bir sultan.
 
Ancak 1402’de Ankara muharebesindeki mağlubiyete uğradı ve devlet parçalanma noktasına geldi ve fetret dönemi yaşandı. Tahta geçen oğlu Çelebi Mehmet ciddi mücadele verdi ve fetreti önledi. Osmanlı’nın yükseliş dönemi başladı. Osmanlı’nın tekrar doğmasında, büyümesinde emeği geçen Çelebi Mehmet’i biraz ihmal etmiş gibiyiz. Benim gönlüm buraya Çelebi Sultan Mehmet’in isminin verilmesi. Ancak yine de kararı belediye meclisimiz verecektir” dedi.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir