• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
D.Ü.'de Dekanlar Konseyi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABAKIR - Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı ile 4+4+4 Değişikliğine Paralel Olarak İlkokul ve Ortaöğretim Bölümlerinde Yapısal Değişiklik ve Program Uyumu Çalıştayı yapıldı.

 

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel yaptığı konuşmada, her kurumun bir kuruluş amacının olduğunu, eğitim fakültelerinin amacının ise iyi eğitmenler yetiştirmek olduğunu söyledi.

 

“Öğretmen eğitimi nasıl olmalı, bizden nasıl bir öğretmen profili istenmekte?” diyen Yücel, kurumların kendilerini yenileyebildiği oranda varlığını sürdürebileceklerini belirtti.

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır’ın bilinmeyen yüzüyle bir inci tanesi değerinde olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

 

Çalıştayın eğitim alanında çok güzel gelişmelere vesile olacağını belirten Saraç, Dicle Üniversitesinde gerçekleşen yüzlerce etkinlik olduğunu ifade ederek slayt eşliğinde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerden bilgiler verdi.

 

Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) başkanı Prof. Dr. Mehmet Bahar da 2011 yılından beridir konseyin faal olarak çalışmalar yaptığını belirtti. Bahar, konseyin amacının fakültelerin sorunlarını, bilimsel veriler ve ürünler çerçevesinde değerlendirmek ve fakültelerin eğitim-öğretim, araştırma, yayım ve topluma hizmete yönelik faaliyetlerinin etkin bir biçimde yürütülmesine katkıda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

YÖK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz da Eğitim Fakültesinin sorunlarından bahsederek, düzenlenen toplantılarda da var olan sıkıntıları dile getirdiklerini söyledi.

 

Yılmaz, Yüksek Öğrenim Kurumunda tıp kökenli 4 üyenin bulunduğunu söyleyerek, kendilerinin branşı olmamasına rağmen eğitim fakültelerinin sorunlarını en çok kendilerinin dile getirdiğini, bunun sebebinin ise bütün fakültelerin ve mesleklerin eğitim fakültesi bünyesinden geçtiğini ifade etti.
Bir diğer YÖK Üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Şişman da yaptığı konuşmada öğretmen yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Genel Kurulu için seçim yapıldı. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun’un divan başkanlığında yürütme kurulu üyeleri eğitim fakültesi dekan ve dekan vekillerinin oyları ile belirlendi.

 

Üç oturumda gerçekleştirilen 4+4+4 Değişikliğine Paralel Olarak İlkokul ve Ortaöğretim Bölümlerinde Yapısal Değişiklik ve program Uyumu Çalıştayı, 3 gün boyunca çeşitli programlar ile devam edecek.

 

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) üyeleri Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Şişman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel’in yanı sıra Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden gelen dekanlar ve dekan vekilleri katıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir