• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
BATMAN’I CENNET BAHCELERİNE CEVİREN ALLAH’A HAMD OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Allah(cc) şöyle buyuruyor: “…Kulları içinde Allah’tan ancak alimler korkar..”(Fatır Süresi:28) “… De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri ibret alır.”(Zümer Süresi 9)

Peygamber(s.a.v) şöyle buyurmuş: “ Cennet bahçelerinden geçtiğiniz zaman onlardan nasiplenin, beslenin; sahabeler, “Cennet bahçeleri nedir? diye sorduklarında O(S.A.V) ilim meclisleridir.” diye cevap vermiş.(Tac/Tabarani)

Bizleri lutüf ve keremiyle yaratıp, hidayeti nasip eden Allah’a hamd olsun. Salat ve selam onun kulu, Resulu, hidayet rehberimiz, Hz. Muhammed (s.a.v)’e, onun ehli beytine ve seçkin sahabelerinin üzerine olsun.

Coğrafyamızda bu tür cennet bahçelerinin oluşmasında büyük emekleri geçen, onlardan kimisi dar-ı bekaya göçmüş, kimisi de aramızda olan tevazu ve hilm timsali ecdadımızın Rehberlerine ve diğer İslam alimlerine, bunların temellerinde büyük emekleri olan Alimler Cemiyetin’den ellleri öpülesi aziz seydalarımıza, her duamızda onlara yer ayırmamız gereken bu ilim yuvaları, gecelerini gündüzlerine katarak dersler verip 144 alime kızımızı yetiştiren, alime hocalarımıza, buradan zindanın soğuk duvarları arasından, selamlar, saygılar ve tebrikler gönderiyoruz.

Bu güzelliği, bu müthiş manzarayı bize ve tüm Ümmet-i Muhammed’e(s.a.v) armağan ettiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Aynı şekilde 4-5 yıl boyunca bin bir türlü eziyet, hasret ve değişik zorluklara katlanarak bu icazeyi almaya hak kazanan muhtereme kızlarımız ve ailelerini de tebrik edip Allah yardımcınız olsun, diyoruz.

Şehid Rehber; Mustazaflara yıllardır ensarlık yapan Batman için; Batman’ın İslami davaya çok büyük katkılar yapacağını, değişik güzelliklere sahne olacağını ve Nebevi davanın bu güzel şehrimizde her eve bu güzellikler sayesinde gireceğini ve görmesi gerektiğini defalarca söylemişti. Kendim bu söylediklerine birkaç kere şahit olmuştum.

Siz icazet alan kardeşlerimin salonu dolduran ve en güzel hürmetlere layık annelerinizin, bacılarımızın o gurur verici manzarasını Rehber TV’de seyrederken herhalde; Ş. Rehberin feraseti ile işaret ettiği o güzelliklerden birisi, belki de en üstünü bu manzara ve bu manzaranını içinde bulundurduğu, ileriki safhalarda yapacağı hizmetler ve toplumumuzun yolunu aydınlatacak her eve Nebevi daveti getirecek birer yıldız mesabesinde olan bu alime ve alimlerdir deyip Allah’a hamdu senalar edip şükrettik. Darul Erkam örneği, evlerde talim ve terbiye ile alimler, alimeler yetiştiren ve şimdi de bunun ilim meclisleri ile devam ettiren ve benzer hayırlı hizmetleri bu mübarek camiaya kendi mensuplarının ve diğer İslam şehitlerinin kanlarının bereketiyle, aynı şekilde zindanlardaki mahzenleri, hücreleri, medrese ve ilim meclislerine çeviren, sabırla, hilmle yıllardır davalarına Ebubekirvari, bir sıdk ve teslimiyetle bedel ödeyen, her dualarında dışardaki kardeşlerine giyabi dualar etmelerine karşılık henüz bu dünyada iken Rablerinin kendilerine bahşettiği bir göz aydınlığı olarak ve muhacirlerin, sevdikleri ve saydıkları için çektikleri hasrete karşılık bir çeşit teselli olarak, ayrıca tüm Mustazaflar ve Peygamber Sevdalılarının (genç - yaşlı, kadın-erkek) her birinin yıllardır gecesini gündüzüne katarak karıncalar misali hizmetleri karşılığında Allah’ın bahşetmiş olduğu en büyük mükafat ve nimettir. Tüm bu hizmetlerin ve ödenen bedellerin neticesi olarak bugün o Darul Erkamlar büyüyerek, çatılardan haykırarak Allah’a şükür ki Suffa mekteplerine dönüşmüşlerdir.
 
Dolayısıyla sizler (alim ve alimeler) birer Suffa mutaallim ve muallimlerinin örneklerisiniz ve Suffa ehlinin üzerine olan vazifeler sizlerin de(alim ve alimeler) bizlerin de üzerimize düşüyor. Bu vazifeleri layıkıyla yerine getirebilmemiz için Allah’tan bizlere, sizlere yardımcı olmasını diliyoruz.

Evet kardeşlerim yerine ve zamanına göre her biriniz veya birimiz muallim yada müteallim olacağız ya da gerektiği gibi davamızın öncüleri, değişik alanlarda mesuliyet taşıyan birer bireyleri/ferteleri olmalıyız ve bu aziz davayı omuzlamalıyız. Çünkü ilim ehli demek bunu gerektiriyor. Bu donanım, bu icaze (diploma) bunu gerektiriyor.
 
Hadis-i şerifte Peygamber(a.s.v) şöyle buyuruyor: “Şüphesiz ki Alimlerin yeryüzünde ki durumu/misali, yıldızların misali gibidir. İnsanlar yerin ve denizlerin karanlıklarından onlarla doğru yolu bulurlar…”(İmam Ahmed rivayet etmiştir/Tac). Dolayısıyla artık sizler birer yıldız durumundasınız. Bölgemizin mağdur ve o kadar da mazlum insanları, halkımız sizlere bakıp Allah’ın rızasına gidecek doğru yolu, hidayeti bulmalıdır ve inşaallah bulacaktır. Ayrıca, nacizane; eksik gördüğüm ve olmasını çok arzuladığım şey ise, bu tür hizmetleri (alim ve alime yetiştiren) yapan diğer camiaları temsilen birer bacımızın ya da heyetin davet edilmesi ve onların da icabet edip gelip sizlerle beraber o hayırlara iştirak etmesi, sevincimize ortak olması temennim idi. Programın sonuna kadar bekledim, kimseyi (misafir) göremeyince üzüldüğümü ifade etmek isterim. Inşaallah ileriki merasimlerde bu eksik tamamlanır. Allah(cc) hepinizden razı olsun, yar ve yardımcımız olsun. Amin…amin…amin…

Selam ve dua ile… Duanıza muhtaç kardeşiniz

MEHMET SALİH KÖLGE
E TİPİ KAPALI CEZAEVİ SİVAS

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir