• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
`Dilleri demokrat ama tavırları saldırganlık `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – PKK/BDP tarafından HÜDA PAR üyelerine yönelik yapılan saldırılara Lice halkı çok sert tepki gösterdi.

 

Lice’deki esnafın HÜDA PAR üyelerini çok sıcak karşıladıklarını ifade eden Lice Kıyı Köyü (Darakol) sakinlerinden Haşim Ayık, “Lice’de BDP’lilerin HÜDA PAR üyelerine saldırdıkları gün ben Siverek’teydim. HÜDA PAR’lılar Lice’ye gitmiş ve esnafta onları gayet iyi karşılamış. Şuanda bile Lice’ye gittiğimde oradaki esnaf, ‘BDP’liler HÜDA PAR üyelerine hakaret etmişler, sonrada saldırmışlar’ diyor. Esnaf HÜDA PAR’lıları güzel karşılamış ama BDP binasından bazı insanlar çıkıp, ‘Siz niye buraya geldiniz biz Liceliyiz, siz kimsiniz ki buraya geliyorsunuz demiş.” Diyerek önemli tespitlerde bulundu.

 

Licelilerin HÜDA PAR’a bakış açısının çok güzel olduğunu söyleyen Ayık, köylülerin ve esnafın kendisine gelip BDP’lilerin HÜDA PAR üyelerine hakaret ettiklerini ve saldırdıklarını söylediğini ifade etti.

 

Esnaf HÜDA PAR’ı çok güzel karşıladı”
Esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyelerinin Liceliler tarafından çok güzel karşılandığını ifade eden Muhammed Ayık ise, “Biz esnaf ziyaretimizi bitirdikten sonra arabalarımıza bineceğimiz esnada BDP ilçe binasından bir grup çıktı ve ortalığı karıştırdı. Esnaf HÜDAPAR’a hiç saldırmadı hiçbir şekilde müdahale yâda hakarette bulunmadı. Ben bir Liceli olarak bu olayı çok çirkin buluyorum ve bu bize bir hakarettir diyorum. Lice’de dedelerimizin çok güzel bir lafı var. Bize diyordular ki ‘kapınıza gelen düşmanınız bile olsa onları sıcak karşılayın.’ BDP’liler, biz Licelilerin misafirperverliğini âdeta ayaklar altına aldılar bu durum bizi rezil etti.” İfadelerini kullandı.

 

“Liceliler dindardır ve mazlumdur”
Lice halkının dindar bir halk olduğundan dolayı HÜDA PAR üyelerine saldırmayacağını, saldıranların kendini bilmez birileri olduğunu ifade eden Ali Ayık, “Lice’nin esnafı çok iyidir ve bizler burada onlara çok teşekkür ediyoruz. Lice halkı bizi çok iyi karşıladı. Bir kaç tane kendini bilmez kişi kalkıp olay çıkarttı ve Licelilerin ismini bozdu. Halbuki Lice’nin esnafı çok iyi, çok temiz insanlardı. Esnaf bizim elimizi tutuyordu bize diyordu partiniz hayırlı olsun hoş geldiniz kısacası bizi çok iyi karşıladılar.” dedi.

 

“Biz hem dilimizi hem de dinimizi savunuyoruz”
HÜDA PAR’a yapılan saldırıların provokasyon olduğunu ifade eden Zeki Ayık’da, “Aysel Tuğluk diyor ki, ‘Biz Kürdistan’da laikliğin teminatıyız.’ Bizde diyoruz ki bunların Laiklikle alakaları yoktur ama hadi diyelim onlar öyle olsun. Biz de diyoruz ki bizler burada Müslüman’ız ve İslam’ın teminatıyız. Lice Şeyh Said’in memleketidir 6 bin tane şehit verilmiştir. Bizim dedelerimiz oralarda şehit düşmüştür. Bizim Lice belediye başkan adayımız (Herta) köyündendir onun dedesi büyük şeyhlerdendir. Bunların hepsi Şeyh Said zamanında şehit olmuşlardır. Bizim partimizin referansı İslam’dır ve biz hem dinimizi hem de dilimizi savunuyoruz. Biz Lice’nin bağrından çıkan insanlarız.” şeklinde konuştu.

 

“HÜDA PAR’ın misyonu dünyayı değiştirecek”
HÜDA PAR’ın misyonunun dünyayı değiştireceğine dikkat çeken Ayık BDP’ye seslenerek, “Biz diyoruz ki madem bu kadar demokrat iseniz buyurun sandıklara gidin. Sizin diliniz demokrattır ama tavrınız saldırganlıktır. BDP’nin milletvekilleri çok iyi biliyorlar ki biz Kürdistan’da İslamiyet’i yaşıyoruz ve İslam’ın hizmetkârıyız. Buradan Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum, gelsin bu halimizi görsün ve baksın biz Liceli’miyiz yâda değil miyiz. Biz kaba insanlar değiliz ve biz İslam’dan terbiye aldığımız için kimseyi küçümsemiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/Ali Adıyaman - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir