• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Today`s Zaman muhabiri sınırdışı edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Today’s Zaman’ın muhabiri ve blog yazarı, Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, sınır dışı edildi.
Zeynalov’un sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı "Türk savcılar, polise El Kaide bağlantılı kişileri tutuklama emri verdi, Erdoğan’ın atadığı polis şefleri buna uymadı." mesajının sınır dışı kararında etkili olduğu belirtiliyor. Zeynalov`un hükümeti El Kaide ile ilişkili göstermeye çalışan mesajlar paylaştıktan sonra, hakkında bir soruşturma açılmış, bu sırada Türkiye`de kaçak kaldığı tesbit edilmişti.

4 yıldan beri Türkiye’de çalışan Zeynalov, 15 ay önce bir Türk vatandaşıyla evlenmişti. Bu sebeple Türkiye’de oturma hakkı bulunduğu ileri sürülüyor.

ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Başbakan Tayyip Erdoğan da Zeynalov hakkında, “hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Zeynalov, geçtiğimiz hafta emniyet müdürlüğüne giderek suçlamalarla ilgili ifade vermişti.

Zeynalov, Twitter hesabı üzerinden İngilizce paylaştığı mesajlarda şunları söylemişti: Türk savcılar, polise El Kaide ile bağlantılı kişileri tutuklama emri verdi. Erdoğan’ın atadığı polis şefleri, bu emri yerine getirmeyi reddetti. Erdoğan’ın atadığı yetkililer baskını engelleyince, El Kaide’nin Türkiye mensupları kaçtı.

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET
Zeynalov, İçişleri Bakanı’nın 04.02.2014 tarihinde verdiği onayla 5683 sayılı Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun’un 8-19. maddeleri uyarınca Türkiye’ye girişi yasaklı şahıslar kapsamına alındı. Kararda, Zeynalov’un “devlet büyükleri aleyhine tweet attığı gerekçesiyle” sınır dışı edilmesi ve ülkeye giriş yasağı kapsamına alınması istendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir