• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Evi yanan aile yardım bekliyor-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Merkez Fatih Mahallesi 3432 Sokak`ta soba borusundan çıkan yangın sonucu neredeyse evlerindeki tüm eşyaları yanan Çetinkaya ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
 
Mağduriyetlerini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Mahmut Çetinkaya, eşi ve iki çocuğuyla birlikte önceki gün evde oturdukları esnada odadan aniden alevlerin yükseldiğini gördüğünü belirterek kısa sürede evin ateş topuna döndüğünü ve eşi ve ocuklarıyla kendilerini son anda dışarıya attıklarını söyledi.
 
Kendi canlarını yangından zorla kurtardıklarını ifade eden Çetinkaya, hemen itfaiye ekiplerini aradığını söyledi. İtfaiyenin evlerinde çıkan yangını söndürmesine rağmen evin içindeki neredeyse tüm eşyaların yandığını belirtti.
  
Oturduğu evde kiracı olan Çetinkaya, geçimini sadece bal satarak sağladığını dile getirerek ekmek teknesinin de evde çıkan yangında yandığını söyledi. Hiçbir gelirlerinin olmadığını ve başvurduğu her yerde bir türlü iş bulamadığını vurgulayan Çetinkaya, hayırsever ve yetkililerden kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
 
Yangın nedeniyle yaklaşık 20 bin TL ev eşyasının yandığını sözlerine ekleyen Çetinkaya, şunları kaydetti: “Geçimimi bal satarak elde etmeye çalışıyorum. Yaklaşık 7 milyar borcum var. Oturduğum evde de kiracıydım. Çok defa İŞKUR’a iş başvurusunda bulunmama rağmen halen bir işe alınmadım. Sosyal yardımlaşmada kaydım olmasına rağmen bana yardım gelmiyor. Birçok yere iş başvurusunda bulundum ama bir türlü bir işe giremedim. Yaklaşık 20 bin TL değerinde ev eşyam yandı. Hiçbir gelirim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyorum.”  
 
(M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir