• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Türkiye'nin en büyük Mushaf-ı Şerif sergisi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 2013 yılının en iyi kültür sanat etkinliği olarak kabul edilen Mukaddes Miras, Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde açılıyor.

 

Mukaddes Miras, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın da katılacağı özel bir törenle sanat severlerin istifadesine sunulacak.

 

Farklı coğrafyalara ve hat ekollerine ait tarihin farklı dönemlerine ait el yazması Mushafların sergileneceği çalışmanın sanat danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ali Rıza Özcan yapıyor.
Kuzey Afrika’dan Çin’e, Hindistan’dan Moğolistan’a bütün İslâm coğrafyasında kaleme alınmış Mushafların bir çoğu özel koleksiyonlarda olduğu için ilk kez bu sergiyle geniş kitleler tarafından görülebilecek. Sergide İslâm hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysungurî Tebrizî, Hafız Osman, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri de bulunuyor.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İslam Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla gerçekleştirilecek sergi 8-28 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir