• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
`İslami ve insani değerleri esas alan bir partiyiz`-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, Erciş Belediye Başkan Adayı Halil Caroz, İlçe Başkanı Musa Demir ve parti üyeleri ile beraber Kocapınar Beldesi’ne bağlı Pınarlı köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Pınarlılar, büyük bir sevinçle adayları parti bayraklarıyla karşıladı. Partililerin köylerine gelmelerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren köy halkı, HÜDA PAR’ın adaylarını sıcak ve samimi bir ortamda ağırladı.
 
Hür Dava Partisi`nin İslami ve insani değerleri esas alan bir parti olduğunu belirten Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, "Biz şuna inanıyoruz hem Müslümanların hem bütün insanların ne kadar sıkıntıları, ne kadar sorunları varsa bunun gerçek anlamda çözümü ancak ve ancak İslam’la mümkündür. İslam dışındaki hiçbir çare insanoğlunun ne dünyasına ne de ahiretine çare olamıyor, olamayacakta. Bugün dünyanın her tarafında insanoğlunun içine düşmüş olduğu durum sıkıntılar, katliamlar, gözyaşı, perişanlık gibi durumların hepsinin nedeni, insanoğlunun yaratılış amacı dışında hareket etmesi, Kur`an ve Sünnet’ten uzaklaşmasından kaynaklanıyor. Yani bizler ne zaman ki özümüze, Rabbimize ve peygamberimize yönelirsek inşallah hem dünyamız güzel olacak hem de ahretimiz. İşte parti programımızın İslami olmasının nedeni budur. Milletimizin kurtuluşu dünya ve ahiret kurtuluşu yalnızca İslamiyet’tedir. İslamiyet Müslüman’ın, Hıristiyan’ın, Yahudi’nin, Mecusi’nin ve hatta hayvanın hakkını veriyor. İslamiyet herkesin hakkını veriyor." dedi.
 
"Temel hedefimiz yerel yönetimde partizanlığa son vermek"
İdareci ve alimlerin toplumun yapısı ve ıslahındaki önemine değinen Oğuz, "Peygamberimizin (s.a.v) buyurduğu gibi `Toplumda iki sınıf insan vardır. Onlar düzelirse toplum düzelir. Onlar bozulursa toplum da bozulur. Birincisi idareciler, ikincisi ise âlimlerdir.` Biz de diyoruz ki eğer idarecilerimiz Allah’tan korkan insanlar olursa, Rablerine yönelen insanlar olursa toplum daha fazla düzelir. Biz bu noktada da Hz. Yusuf’u kendimize örnek alıyoruz.  Bizim temel hedefimiz yerel yönetimlerde partizanlığa son vermek, haksızlığa, hukuksuzluğa, rüşvete, yolsuzluğa ve israfa son vermektir. Çünkü bizler Allah’tan korkan insanların başımıza geldiği takdirde bunlara son vereceğine inanıyoruz. Menfaate dayalı siyaset olduğu sürece hiçbir işimiz düzelmeyecek, Çünkü Üstad Bediüzzaman, `menfaate dayalı siyaset canavarlıktır` diyor.
 
"Yalan söylemeyecek halkın malını yemeyeceğiz"
Hür Dava Partisinin üzerinde çalıştığı projeleri var. İnşallah yakın zamanda deklare edeceğiz ama o projelerin uygulanabilmesi için onun üzerinde üç tane daha önemli projenin olması lazım. Yani bu üç önemli proje uygulanırsa diğerleri kolaylıkla uygulanır. O üç projemiz de şudur: Allah’ın izniyle halkımıza yalan söylemeyeceğiz, halkımızın malını yemeyeceğiz, bu halka ihanet etmeyeceğiz. Biz menfaate ve çıkara dayalı siyasete son vermediğimiz sürece hiçbir işimiz düzelmeyecek. Allah’ın izniyle bizler belediyeleri kazandığımızda belediyelerin girişine “Rüşvet alan da veren de melundur” Hadisi Şerif’ini asacağız. Belediyelerin malına yetim malı gibi sahip çıkacağız.
 
Hür Dava Partisi Erciş Belediye Başkan Adayı Halil Caroz, “Bugün artık partizanlıktan çok haktan yana olmamız gerekir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, “Hayra sebep olan hayrı işlemiş gibidir”. Biz eğer hayırlı bir amelin, hayırlı bir yolun, hayırlı bir yönetimin ortaya çıkmasına vesile olursak aynen onu biz işlemiş gibi oluruz." dedikten sonra köylülerden dua ve destekte bulunmalarını istedi.
Köy sakinlerine dağıtılan parti broşürlerinin ardından Hüda Par heyeti köyden ayrıldı.
 
"Erciş Başak Der’e ziyaret"
Erciş ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR heyeti, Erciş Başak Der’i de ziyaret etti. Burada Hür Dava Partisinin amacını ve parti programını anlatan Av. M. Mehdi Oğuz,  HÜDA PAR’ın İslami bir parti olduğunu ve toplumun sorunlarını da çözmenin ancak İslam’la olacağını dile getirdi.
 
 
HÜDA PAR heyetine ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getiren dernek yetkilileri, başarı dileklerinde bulundu.  (İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir