• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
TEDAŞ, sayaçları kontrol etmeden ceza kesmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Daha önce TEDAŞ'ta görev yapmış olan DEDAŞ Genel Koordinatörü  Necat Tur’un Şanlıurfa'da yapılan basın toplantısında söyledikleri geçmişte yaşanan hukuksuzlukları gözler önüne serdi. Tur, arızalı diye toplatılan sayaçlarda hiçbir işlem yapılmadan halka ceza kesildiğini söyledi.

 

Geçmiş dönemlerde yaşanan birçok hukuksuzluk ortaya çıkmaya başladı. DEDAŞ Genel Koordinatörü Tur Şanlıurfa'da yapılan basın toplantısında arızalı toplatılan sayaçların hiçbir işlemden geçirilmeden ceza kesildiğini söylemesi geçmişte yaşanan hukuksuzlukları gözler önüne serdi.

 

Toplanan sayaçlar hiçbir işleme tabi tutulmadı

Daha önceki yıllardaki sayaç değişimlerinden doğan mağduriyetlere de değinen Tur "Bu bölgede geçmişte ne hatalar yapıldığına şahit olduk. Sayaçlar toplatıldı bir ambarlarda bekletildi. Hiç bir işleme tabi tutulmadı. Üzerinden epey zaman geçti. Vatandaşın çoğuna ceza kesildi. Zaten vatandaşın çoğu yoktu yerinde. İtirazın önü tıkandı. Tamamen bir karambol bir kargaşa ortamı oluştu. Biz öyle yapmayacağız. Hemen bir hafta içerisinde kontrolden geçiriyoruz ne olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullanarak geçmişte yaşanan hukuksuzluklara ışık tuttu.

 

Kampanyaya 25 bin aboneden sadece 750’si başvurdu

 Sulama mevsiminin ortalarında çiftçinin ürününün yerde kalmaması için ses getiren bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Tur " Biz bu kampanyayı başlattığımızda dedik ki çiftçi kullandığı elektriğin yüzde 10 veya 15'ini getirsin bu şekilde ödeşelim. Ama sene sonunda bizim bölgemizde 25 bin sulama abonesi olduğu halde sadece 750 abone bize başvurdu. Biz de şirketimizin politikası gereği kullanılan elektriğin parasını alacağız " diye konuştu.

 

Fiderleri açmak zorunda kalıyoruz

Şanlıurfa çevre köylerinde meydana gelen elektrik kesintilerine değinen Tur, kaçak elektrik kullanımından dolayı aşırı bir yüklenmenin oluştuğunu bundan dolayı meydana gelen arızaların önüne geçmek için de fiderleri açmak zorunda kaldıklarını söyleyerek yapılan kesintileri doğruladı.

 

40’a yakın firma ile sayaç değişimi yapılıyor

Tur Yeni çıkan Elektrik Piyasası Yasasına göre abonelerin kullandığı sayaçların mülkiyetlerinin dağıtım şirketlerine ait olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: " Kullanılan sayaçların ekonomik ömrü 10 yıldır. 10 yıl sonra o sayacın ya kontrolden geçmesi gerekiyor veya değişmesi gerekiyor. Yapmış olduğumuz değişimden dolayı da herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Bölgemizde birçok sayaca müdahale edilmiş. Onun için de bizim bunları değiştirmemiz gerekiyor. Bunun için 40'a yakın firma değişik bölgelerde sayaç değişimini yapıyorlar."

 

Faturalardaki kayıp kaçak parası alınmaya devam edilecek

Faturalardaki kaçak kayıpların sebebini açıklayan Tur, elektriğin üretim noktasından tüketim noktasına doğru geldiğinde bir firenin oluştuğuna bu fire parasının herkesten alındığını söyledi. Tur EPDK'nın halkta oluşan tepkiden dolayı bunun ayrıştığını ama bu paranın alınmaya devam edileceğini belirtti.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir