• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
İsrail işbirlikçisi Filistinliye idam cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Gazze'deki Filistin askeri mahkemesi, işgal rejimi lehine casusluk yaptıkları tespit edilen 3 kişiyi çeşitli cezalara çarptırdı. Casuslardan birine idam cezası verilirken bir kişiye müebbet diğerine ise hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

 

Filistin askeri mahkemesinin hakkında tutuklama kararı verdiği 38 yaşındaki Filistinlinin yıllar önce Gazze’den kaçtığı belirtildi. Firari casus, mahkeme tarafından gıyabında cezalandırıldı. Kararın Filistin Ceza Kanunu'nun 131 ve 144'üncü maddelerine dayanılarak verildiği ve idama mahkum edilen Filistinlinin doğrudan adam öldürmeye karışmakla suçlandığı belirtildi.

 

Yine Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde yaşayan 44 yaşındaki diğer casusa ise aynı maddelere istinaden vicahi olarak müebbet hapis cezası verildiği bildirildi.

 

Diğer casusun ise 30 yaşında olduğu ve Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı’nda yaşadığı belirtildi. Ajanın, Filistin Ceza Kanunu'nun 131'inci Maddesi’ne göre işgal rejimi lehine casusluk yapmaktan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi. Her 3 kararın da temyiz edilebileceği açıklandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir