• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Haydi Çocuklar Namaza`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İmam Hatip-Der, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlediği 7-10 yaş arası çocuklara namaz kılma ve camiye gitme alışkanlığı kazandırma amaçlı, “Haydi Çocuklar Namaza” başlıklı kampanya yoğun ilgi gördü.
 
Kampanyaya yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Kampanyayı düzenleyen İmam Hatip-Der Genel Başkan Yardımcısı Molla Nurettin Tüzer, düzenledikleri kampanya hakkında bilgi vererek, “Bildiğiniz gibi okullar 15 tatile yani yarıyıl tatiline girdi. Bizde öğrencilerimiz ve çocuklarımız boş kalmasın diye 10 günlük bir program düzenledik.  Çocuklara namazı, abdesti yani kısacası namaz bilgilerini öğretmek için 10 günlük bir program yaptık. Elhamdülillah bu programa katılım çok güzel oldu yaklaşık 50 tane öğrencimiz geldi. Ve bu günler içerisinde namazlarını ve abdestlerini öğrendiler.” ifadelerini kullandı.
 
Velilerinde yoğun isteklerinden dolayı böyle bir program düzenlediklerini belirten Tüzer, “Velilerle de konuştuk. Veliler, ‘Bizim çocuklarımız artık evde namaz kılıyorlar. Özellikle bizi sabah namazına kaldırın diyorlar.’ O şekilde görüştüğümüz bazi velilerde memnuniyetlerini dile getirdiler. Elhamdülillah katılım çok iyi oldu. Tabi biz burda sadece 10 gündür eğitim vermiyoruz. Biz bütün günler veriyoruz. Sabahleyin Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. 10 gün içerisinde de 12.00-15.00 saatleri arası “Haydi Çocuklar Namaza” adlı bir program düzenledik. Allah’a şükür çok iyi geçti.” dedi.
 
Bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Tüzer, “Etkinliğimiz sadece bu 10 günlük ile sınırlanmayacak. Bu öğrencilerimiz okul açıldığı zamanda gelip Kur’an-ı Kerim dersi alacaklar. Yani bize bu sözü verdiler. İnşallah bunu devam ettirecez. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyor; ‘Çocuklarınız 7 yaşında namazı öğretin, çocuklar 7 yaşına geldiklerinde namaza başlasınlar’ diyor. Bizde bu hadis doğrultusunda çocuklarımıza, öğrencilerimize namazı sevdirme, namazı öğretmek için böyle bir program düzenledik.” şeklinde konuştu.
 
Programa katılan öğrenciler, öğrendikleri namaz rükunlarını toplu bir şekilde namaz kılarak gösterdiler. Öğrendikleri dini bilgileri de soru cevap şeklinde cevapladılar.
 
Programda, öğlen namazının ardından mevlit okutulup gelen çocuklara ikramlar dağıtıldı. (Yasir Oğuz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir