• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
"Çocuklarımın geleceği için yardım istiyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş'un Dere Mahallesi’nde ailesiyle beraber tek odalı bir evde yaşamak zorunda kalan M. Cüneyt Yıldız hayırseverlerden bir yardım eli bekliyor.

 

Kendisinin rahatsız olması nedeniyle çalışamadığını, aynı zamanda bir asker ve 3 öğrenciye bakmak zorunda olduğunu belirten yıldız,  hayatlarının çok zor şartlarda geçtiğini söylüyor.

 

Sağlık sorunlarından dolayı çalışamadığını ve bu yüzden ailece oldukça sıkıntı çektiklerini ifade eden Yıldız; "Benim 4 tane çocuğum var 2’de biz toplam 6 kişiyiz. Maddi imkanlarım yok ve çaresizlikten tek odalı bir odada kalıyoruz. Kış mevsimi nedeniyle yapacak bir işim de yok. Benim mesleğim sıvacılık yalnız, sağlık sorunlarından dolayı iş yapamıyorum. Çalışan bir oğlum vardı o da askere gitti. Büyük kızım üniversite okuyor. Diğer 2 çocuğumda yine okul okuyor ve bunların masraflarını karşılamakta oldukça zorlanıyorum.” dedi.

 

Askerde verem hastalığına yakalandığını, bu hastalıktan bir türlü kutulamadığını ve bu yüzden çalışamadığını belirten Yıldız; "Maddi sıkıntı çekiyoruz ve yapacak bir iş de yok. Hem sinirsel rahatsızlığım var, hem de askerde verem hastalığına yakalandım ve hastalık vücudumda kronikleşti ve hastalıktan bir türlü kutulamadım. Ağır iş yapamıyorum. Eğer yazın birkaç gün çalışabildimse çalıştım, ondan sonra Allah kendilerinden razı olsun, yardımseverlerin yardımlarıyla geçiniyorum. Çocuğum da askere gittiğinden dolayı benim için hayat biraz daha zorlaştı. Askerim var, öğrencim var şuan çok zor durumdayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Aynı yerde mutfak banyo ve tuvaleti kullanmak zorunda kaldıklarını ve daha iyi bir yere çıkmak için de imkânlarının olmadığını söyleyen Yıldız; "Çocuklarda yetişti artık ve bir aile ortamında yetişkin çocuklar var. Tek odalı bir evde,  bu şekilde artık olmuyor ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sadece çocuklarımın geleceği için bir yardım eli bekliyorum.'' diye konuştu.

 

Konuştuğunda utandığı ve utancından terlediği gözlenen Cüneyt Yıldız, kendisi için hiçbir şey istemediğini, sadece çocuklarının geleceği için yardım talebinde bulunduğunu belirtti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir