• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
'Mukaddes Miras' sergisi Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 GAZİANTEP- 2013 yılının en önemli kültür sanat etkinliği seçilen ve özel koleksiyonlardan seçilmiş 99 elyazması Mushaf-ı Şerif'in bulunduğu Türkiye'nin en büyük Mushaf-ı Şerif sergisi olan Mukaddes Miras Sergisi, farklı coğrafya ve hat ekolleri  ile, tarihin farklı dönemlerine ait elyazması Mushafları  barındırması  nedeniyle ayrı bir özellik taşıyor.

Mukaddes Miras Sergisi, Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a, bütün İslâm coğrafyasında kaleme alınmış, birçoğu özel koleksiyonlardan seçilen Mushaflardan oluştuğu için, geniş kitleler tarafından görülme imkânı sunuyor. Sergide İslâm hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysungurî  Tebrizî, Hafız Osman, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri de yer alıyor.

 8 Şubat  günü saat 14.00’te açılıp 28 Şubat’a kadar gezilebilecek olan Mukaddes Miras Sergisi’ne ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep’e önemli bir kültür hizmeti sunmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, çok az sayıda insanın görme  olanağı bulduğu Mukaddes Miras’ın mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Sergide 9. Yüzyıl’dan, 19. yüzyıla kadar olan dönemde parşömen, kâğıt ve bez üzerine yazılan 99 adet Kur’an-ı Kerim yer alıyor.  Sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa gönderilen, evrensel bir miras olan Kur’an-ı Kerim, Yaratıcının kudretiyle korunarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da insanlığı aydınlatmaya devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak olarak düzenlediğimiz bu sergiyle, Gazianteplilerin gönüllerini fethedeceğimizi düşünüyoruz. ” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir