• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Ak Parti Kayapınar ilçe binasına 2 ses bombası atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Ak Parti’nin Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi, Kayapınar Caddesi Akçiçek Gap 4 sitesi altında  bulunan İlçe Teşkilat binasına, saat 20:30 sıralarında PKK/BDP’li olarak belirtilen kimliği belirsiz  kişilerce ses bombası atıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanma oluşmazken, binada hafif  maddi hasar oluştu.
 
Konu ile ilgili olarak İLKHA’ya konuşan Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Galip Ensarioğlu’nun, bürosundan döndüğü sırada,  ilçe binamıza 17,18 yaşalarında ve yüzleri kapalı olan iki kişi tarafından iki adet ses bombası attıktan sonra kaçarak sokak aralarında izlerin kaybettirdiler. Bu olay, teşkilatlarımıza yapılan yapılan 11. Saldırıdır. Bizler şiddete karşıyız. Seçim sürecinde barış ve huzur içerisinde vatandaşlarımızın sandığa gitmesi ile alakalı  her türlü önlemin alınmasını istiyoruz. Provakasyonlara meydan verecek hareketleri tasvip etmiyoruz. Bu konuda bütün partilerin duyarlı olmasını istiyoruz ve bu tür hareketleri kınıyoruz.” dedi.
 
Ak Parti Diyarbakır eski il başkan yardımcısı Barış Tapancı yaptığı konuşmada, “İlçe binasının önünde aracımdan çıktıktan sonra, bir bağırma sesi duydum. Arkamı döndüğüm sırada, üzerime ses bombası atıldı. Kendimi korumaya çalışırken bir tane daha ses bombası atıldı. Biz bu seçimin daha çok barışçıl ve demokratik geçmesini istiyoruz. Bu saldırı, psikolojik olarak bizleri rahatsız etti. Bizleri çalışmalarımızdan geri adım attırmayacak.  Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.” dedi.   (Yusuf Batı/Ekrem Payan-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir