• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2489.586
  • ...
Kestel'deki BursaRay hattı seçim yatırımı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yolcu taşımaya başlanması beklenen BursaRay Kestel Hattı’nın Mart ayında yolcu seferlerine açılacağı bildirildi.

 

Önceki yıllarda planlanan ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yolcu seferlerine başlayacağı söylenen BursaRay Kestel Hattı’nı,n seçimlerin yapılacağı Mart ayına bırakılması, yapılan hizmetlerin seçim yatırımı olabileceğini akıllara getiriyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 7 duraklı 8 kilometrelik Bursaray Kestel Hattı’nın Hacivat durağında incelemelerde bulundu.

 

Test süreci başlıyor

Altepe, bu dönemde Üniversite ve Emek hatlarının tamamlandığını hatırlatarak, “Bu dönemde projelendirdiğimiz BursaRay Kestel hattının da sonuna geldik. Şu an inşaatı son aşamaya gelen Kestel hattı duraklarında çalışmalar da büyük oranda tamamlandı. Raylar döşendi, istasyonlardaki imalatlar da bitiyor.Artık son düzenlemeler yapılıyor. Arabayatağı’ndaki mevcut hatla, yeni yapılan hattın birleştiği yerde bulunan ve bugüne kadar bağlantıya engel olan üstgeçit de kaldırılarak yerine, trafiğe engel olmayacak şekilde yenisi yapıldı. Arabayatağı ile BursaRay doğu etabının da bağlantısı birkaç gün içinde bitmiş olacak.” şeklinde konuştu.

 

Çalışmalarda test sürecine gelindiğini aktaran Başkan Altepe, “Fiziki testler ve araçların testlerinin ardından sisteme verilecek enerjiyle, deneme seferleri de Şubat sonu - Mart başı gibi başlayacak. Mart ayı içinde de yolcu taşımaya başlamış olacağız ve böylece Kestel ve Gürsu, Bursa ile bütünleşecek, Bursa halkı da rahat bir nefes alacak” dedi.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir