• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Çınarcı, Hüda Par'a yapılan saldırıyı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 1 Şubat akşamı Hür Dava Partisi Çaldıran ilçe binasına yapılan saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Saldırıda birçok malzeme, parti broşürü ve kitap yanarken aynı kitaplıkta bulunan Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i şerifler de zarar gördü.

 

Saldırı ile ilgili olarak İLKHA’ya konuşan HÜDA PAR Çaldıran Belediye Başkan Adayı M. Selim Çınarcı, “Partimize yapılan saldırıların temelinde kimi kesimlerin partimizin yükselişini hazmetmemesi yatıyor.” dedi.

 

 “Saldırılar acziyetin ifadesidir”

Kendilerine yapılan saldırının temelinde çekememezlik olduğunu belirten Çınarcı, HÜDA PAR’ın ilçede çalışmalarını aralıksız devam ettirdiğini hatırlatarak, “İlçemize bağlı 10’larca köyü ziyaret ettik. Broşürlerimizi dağıttık, âlim ve kanaat önderlerimizle görüştük, camialarla görüşmelerimiz oldu, esnaf ziyaretlerimizi hız kesmeden devam ettiriyoruz. Yüzlerce esnafımıza broşürlerimizi ulaştırdık. Her halde bu, birilerinin zoruna gitti ki, bizlere yönelik acziyetin göstergesi olan fiili saldırılara başvurdular. Bu saldırıları ve bunun arkasındaki düşünceyi sizlerin vasıtasıyla tekrar lanetliyoruz.” diye konuştu.

 

“Saldırılar İslam’a Kur’an’a ve Çaldıran halkının iradesine yapılmıştır”

Çalışmalarının İslami ve insani olduğunu belirten Çınarcı, Çaldıran halkının partilerine yoğun bir teveccüh gösterdiğinin altını çizerek,  “Yapılan saldırıların temelinde, bu teveccühe karşı hazımsızlık var. Saldırılar hiçbir şekilde şahsımıza yapılmamış, İslam’a, Kur’an’a, Çaldıran halkına ve halkın iradesine yapılmıştır” şeklinde konuştu.

 

“Mobeselerin bozuk olması tesadüf mü?”

Söz konusu saldırının faillerinin  yakalanması  ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığının altını çizen Çınarcı, “Saldırı ile ilgili tutanaklar tutulmuş, tespitler yapılmış ancak herhangi bir gelişme yok. Şahısların tespit edilmediği ve mobese kameralarının bozuk olduğu yönünde bilgiler aldık.” dedi.

 

“HÜDA PAR, tek parti zihniyetinin hevesini kursağında bıraktı”

Çınarcı, Hür Dava Partisi’nin tek parti zihniyetinin hevesini kursaklarında bıraktığını vurgulayarak, “HÜDA PAR hür iradesiyle ve halkın desteğiyle yürümektedir. İnşallah bu zihniyetin oyununu bozacaktır. Bu parti Allah’ın dinine hizmet eden bir partidir. İslam’ın koymuş olduğu kurallara göre hareket eden bir partidir” şeklinde konuştu.

 

“En kısa zamanda parti binamızı onaracağız”

Öte yandan  çetelerin saldırısı sonucu  kullanılamaz  hale gelen parti binalarının onarımı için hasar tespitlerinin  yapılmasını  beklediklerini dile getiren Çınarcı, en kısa zamanda parti binalarını onaracaklarını da sözlerine ekledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir