• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
İsrail 1 Filistinli Çocuğu Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İşgalci İsrail`in Filistin topraklarına yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze`deki İlkyardım ve Acil Durumlar Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, 13 yaşındaki Muhammed Atıf Ebu Semra adlı çocuğun işgal güçlerinin saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Saldırıda aralarında çocuk, yaşlı ve kadınların da bulunduğu tamamı sivillerden oluşan 19 Filistinlinin de yaralandığını ifade etti.

 

Söz konusu Filistinlilerin Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Es-Sefine bölgesinde bir eve ve Gazze`nin batısında bir eve düzenlenen saldırılarda şehit olduğunu ve yaralandığını kaydeden Ebu Silmiyye, yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldıklarını belirtti.

 

Ebu Silmiyye, daha sonra yaptığı açıklamada tüneller bölgesine düzenlenen saldırıda da bir kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

 

İşgal ordusu savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Rafah`taki Es-Selam ve El-Kısas mahallelerinde iki tünele saldırı düzenlediği belirtildi.

 

Filistinli yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Gazze Şeridi`nin kuzeyinde ve güneyinde çeşitli yerlere hava saldırısı düzenledi. Saldırıya uğrayan yerlerden bazılarının İzzeddin El-Kassam Tugayları`na ait olduğu öğrenildi.

 

Katil İsrail tarafından sabah saatlerinde Gazze`nin güneyindeki Refah`a düzenlenen hava saldırısında Halk Direniş Komiteleri liderlerinden Halid Şaat`a ait evin bombalanması sonucu evde bulunan 6 kişi hayatını kaybetmiş, Şaat`ın kızı da yaralanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir