• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kapıkule`deki tır kuyruğu isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bulgaristan ve Türkiye tarafında transit geçiş belgesi olmaması nedeniyle bekleyen şoförler, tampon bölgede bir araya geldi. Tırların geçiş yaptığı yolu kapatan sürücüler, "En büyük Türkiye" sloganları atarak, yetkililerin sorunu çözmesini istedi.

Tır şoförü Nurettin Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 gündür transit geçiş belgesi olmadığı için Kapıkule Sınır Kapısı`nda beklediğini belirtti.

Sınırın diğer tarafındaki tır şoförleriyle buluşup seslerini duyurmak için yolu kapattıklarını ifade eden Karataş, "Sorun çözülene kadar da yolu açmayacağız. Kimse bize bir bilgi vermiyor, bizlerle ilgilenen bile yok" dedi.

Sürücülerin eylem yaptığını duyan Filibe Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri de sınıra gelerek sürücülerin sıkıntılarını dinledi. Tır şoförlerini ikna etmeye çalışan Yeniçeri, sürücülerle bir süre konuştuktan sonra, sıkıntıları bakanlığa rapor edeceğini belirterek, bölgeden ayrıldı.

VALİ YARDIMCISI ÖZIRMAK SABIR İSTEDİ
Tır şoförlerinin yolu açmaması üzerine Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ve Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, eylemin yapıldığı bölgeye geldi.

Sürücüleri yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalışan Özırmak, yaşanan sorunu çok yakından takip ettiğini fakat konunun ülkeler arasında, bakanlıklar nezdinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Sorunun, kendilerinin doğrudan çözecekleri bir sorun olmadığını dile getiren Özırmak, şöyle konuştu:

"Sorunun kaynağı da biz değiliz. İki devletin ulaştırma bakanlıkları arasındaki geçici bir anlaşmazlık bu. Genel manada bunu çözmek benim boyutumu aşar. Tabii ki burada bekleyen arkadaşlarımız mağdur oluyor. Biraz daha sabredin lütfen. Sakın yolu kapatmak gibi şeylere girmeyin. Kimseyi kırıp dökmek istemem. Lütfen kurallara uygun hareket edelim."

Bulgaristan ve Türkiye tarafında 60-70 kadar tırın geçiş yapmak için beklediğini aktaran Özırmak, yarın bu araçların karşılıklı geçiş yapmalarını sağlamak konusunda Bulgaristan yetkilileriyle görüşeceğini belirtti.

Ceylan ise sürücülerden, haklı oldukları bir durumda yasa dışı bir eylem yaparak haksız duruma düşmemelerini ve yolu trafiğe açmalarını istedi.

Yaklaşık 2 saat sınırı tır geçişlerine kapatan sürücüler, Özırmak ve Ceylan ile konuştuktan sonra yolu trafiğe açtı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir