• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
BURSA- 2012 yılında kabul edilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitim semineri gerçekleştiren İnşaat16 Grubu Derneği üyeleri iş sağlığı ve güvenliği konusunda detaylı bilgiler aldı.
 
“Çalışan sağlığı ve güvenliği büyük önem taşımaktadır”
Davette konuşan İnşaat16 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Karakaş İnşaat16 Grubu’nun, Bursa’da faaliyet gösteren inşaat firmalarını tek çatı altında toplayarak büyük bir güç oluşturma görevi taşıdığını, bu amaca ulaşmak için de üyelerin çeşitli etkinlikler ile bilgilendirdiklerini dile getirdi.
 
Karakaş, “Faaliyete başladığımız günden bu yana üyelerimizden aldığımız güçle hatırı sayılır bir platform olma niteliği kazandık. Bu akşam da burada kamuoyunda iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bir algı oluşturmak için bir araya geldik. Hepinizin de bildiği gibi iş güvenliği ve sağlığı son dönemlerin çokça konuşulan ve üzerinde ehemmiyetle durulan bir konusu haline geldi.  İçinde bulunduğumuz yüzyıl, geçmişe göre teknik ve sosyal alanda her gün yeni biçim, düşünce ve anlayışın farklı boyutlar kazandığı bir yüzyıldır.”dedi.
 
Otantik Club Otel’de gerçekleştirilen eğitim seminerine çok sayıda üye katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği tüm yenilikleri ve önlemleri harfi harfine irdeleyen üyeler, inşaat sektöründe daha iyi hizmet verebilmenin incelikleri hakkında da bilgi aldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Yönetim Akademisi eğitimcilerinden İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Özcan Toguc, İSG Kanunu’nun tüm detaylarını üyelerle paylaştı.
 
Soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde Toguç, İSG Kanunu’nun riskleri minimize ederek hem çalışan performansının hem de verilen hizmetin veriminde gözle görülür artış olacağının altını çizdi. Toguç, Türkiye genelinde 3 bin adet Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri’nin bulunduğunu ve bu birimlere firmaların başvurarak yararlanması gerektiğini dile getirdi.
 
İşveren kadar çalışanlar da bilinçlendirilmelidir
Seminerde konuşan İnşaat16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan iş sağlığı ve güvenliği konusunda işveren olarak büyük sorumluluk taşıdıklarını belirtti.
 
Akkan “Hizmetlerimizin güvenilir ve en önemlisi güvenli ve sağlıklı yürütülebilmesi, bilinçlendirilmeye bağlıdır. Bu kanunları uygulamakla beraber çalışanlarımızı da sık aralıklarla bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerlerine tabii tutmalıyız. İşveren işçi arasındaki bağ kuvvetli olduğu takdirde hizmet de kaliteli olacaktır.” İfadelerini kaydetti. (Zeki Aras-İLKHA)