• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Başarılı Öğrenciler Vali Tarafından Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van il merkezinde imkânsızlıklar sebebiyle dershaneye gidemeyen öğrenciler, bir grup gönüllü öğretmenin açtığı SBS kurslarında hayal ettikleri okullara yerleşmeyi başardı.

61 Öğrenci Anadolu İmam Hatip Liselerine Yerleşti
VÖDER, tarafından Van genelinde açılan 27 okuma salonunda, ilköğretim 6-7 ve 8. sınıflarda okuyan 4.500 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından ücretsiz SBS kursu verildi. SBS kurslarına devam eden 1.400 öğrenciden 594`ü tercih edilen okulları tutturmanın sevincini yaşadı. 594 öğrenciden 39`ü fen liselerine, 69`ü Anadolu Öğretmen Liseleri`ne, 291`i Anadolu Liseleri`ne, 52`si Sağlık Meslek liselerine, 61`i Anadolu İmam Hatip Liseleri`ne ve 82`si de Anadolu Meslek Liselerine yerleşti.

Eğitim Sadece Devlet İmkânlarıyla Çözülemez
Vali Münir Karaloğlu ücretsiz SBS kurslarında başarılı başarı gösteren bir grup öğrenci ile VÖDER yöneticilerini valilik makamında kabul ederek elde edilen başarının kendisini mutlu ettiğini belirtip gönüllü öğretmenleri tebrik etti. Eğitimin önemli bir sorun olduğunu ifade eden Karaloğlu; "Eğitimi, sadece devlet imkânlarıyla çözme şansımız yok. Sivil toplumun mutlak surette desteğine ihtiyacımız var." dedi. Vali Karaloğlu konuşmasının devamında; ``Öğretmenlerimizin, eğitim konusunda idealist olmalarını istiyoruz. Herkes geçimini sağlar, herkes bir yerden maaşını alır. Maaşını alır, geçimini temin eder de topluma ne kadar faydalı olur? Önemli olan budur. İşin bu tarafına bakmanız lazım`` dedi.

Öğrencilerle tek tek tanışan ve kazandıkları okullarla ilgili bilgi alan Vali Karaloğlu, açılan kurslardan memnun olup olmadıklarını sordu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, tercih edilen okullara yerleşmeyi başaran 594 öğrenciden 14`üne `MP4` player çalar hediye etti.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir