• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Kurtulmuş: Vuralım, Kıralımla Çözüm Olmaz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurtulmuş, büyük güçlerin kullandığı araçların arasında ``terör siyasetinin`` de bulunduğunu belirtti.

Terör örgütü PKK`nın Türkiye`nin birliğine, bütünlüğüne karşı kullanıldığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye`de terör konusunda ``siyasi bir akıl`` ortaya konulmadığına dikkati çekti.

Türkiye`de ``Kürt sorunu, doğu sorunu`` söz konusu olduğunda sürekli ``savaş dilinin`` kullanıldığını, bunun da PKK`nın da istediği bir şey olduğunu savunan Kurtulmuş, ``Artık kimsenin, bir evladını daha kaybetmemeliyiz`` dedi.

Numan Kurtulmuş, bunun için insanların kendilerini yönetim ve karar mekanizmalarının içinde görecekleri bir siyasi reformun yapılması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş şöyle konuştu:

``Yüksekova`daki çoban kardeşimiz ile Ankara`daki cumhurbaşkanımızın kağıt üzerinde değil ya da sözde değil, gerçekten özgür ve eşit yurttaşlar olduğu bir Türkiye kuracak mıyız, kurmayacak mıyız? Sorunun temel kaynağı budur. Biz böyle bir Türkiye kurmak zorundayız.

Bunu ne dağdakiler kuracak ne onlarla mücadele eden polis ve asker kuracak. Bunu yapacak olan siyasettir, TBMM`dir. Parlamento dışındaki partiler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, barolar olarak da buna yardımcı olacağız. Elimizi taşın altına koyarak bu belayı savacağız. `Vuralım, kıralım, yakalım` eğer çözüm olsa 30 senedir bir çözüm olurdu.``

PKK`ye yönelik şimdiye kadar birçok operasyonun yapıldığını, uçakların Irak`ın kuzeyini defalarca bombaladığını anımsatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

``Eğer sadece bu bir çözüm olsaydı şimdiye kadar yüzlerce defa olurdu. Ayrıca terörle etkin mücadeleden bahsediyorsanız öncelikle Aktütün`ün soruşturulması lazım. PKK ile sadece bir silahlı mücadele yaparak bu sorunu çözmek mümkün olsaydı zaten şimdiye kadar mümkün olurdu.

Bunu da bildik yöntemlerle değil, gerçekten etkili bir şekilde yapmalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri kalkıp vurduğu zaman terörü bitirmelidir. 30 senedir vurup bu terörü bitiremiyorsa burada başka bir şey var.

O zaman terörün arkasındaki lojistik destekler kesilemiyor demektir, teröre destek veren büyük güçler hizaya sokulamıyor demektir. Asıl olan, bir tane bile gencin dağa çıkmayacağı bir Türkiye`yi kurmalıyız.``

Terör konusunda siyasetçilerin de üzerine bazı görevlerin düştüğünü dile getiren Kurtulmuş, partilerin bu konudan rant elde etmeye çalışmaması gerektiğini vurguladı. ``Bir kişinin hayatı bütün siyasi partilerden daha değerlidir`` diyen Kurtulmuş, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, ``Çözüm yeri siyasettir, TBMM`dir. Bütün herkes TBMM`yi destekleyecek. Herkes buraya farklı görüşleriyle gelecek, görüşlerini belirtecek. Kimse kenarda kalmayacak. Herkes görüşlerini belirtecek. Bunun çözüm yeri ne sokaklardır, ne dağlardır, ne de Genelkurmay karargahıdır`` dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir