• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.484
  • ...
Muş`ta güvenlik yolunu açmada zorlu mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Muş’un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesi arasında bulunan köyleri birbirine bağlayan ve geçiş yolu özelliği olan güvenlik yolunda, karla mücadele çalışması başlatıldı.
 
 İl Özel İdaresi ekipleri, yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığından dolayı ulaşımı sağlama noktasında yaptıkları çalışmalarda zor anlar yaşıyor.   Yaklaşık 40 köyün ulaşımının sağlanması için 2 gün aralıksız çalışan ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.  

Yentür  yaptığı açıklamada, “Hasköy-Mutki güvenlik yolunda yol açma çalışmalarımız 3 günde beri devam ediyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliğimize ait yol ağı 22 kilometre civarında. Kar kalınlığı yer yer 2,5-3 metre civarında. Şu anda 2 kar savurma makinesi ile 2 greyder, karla mücadele çalışması yapıyor. Sonbahardan bu güne kadar 300 bin litre yakıtla, yaklaşık 8 bin kilometre kar mücadelesi yaptık. Ekiplerimiz özverili bir biçimde gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

  Bölgede yaklaşık 40 köy yolunun kapalı olduğunu, bu köylerin Hasköy ile Mutki’ye bağlı olduklarını kaydeden Yentür, “Geçen yıla oranla çok fazla karla mücadele çalışması yapmadık. Bu yıl şartlar biraz daha iyi. Ancak özellikle yüksek bölgelerde görülen fırtına, sürekli önümüzü kapatıyor. Bu köylere  ulaşmak için ekiplerimiz gece gündüz durmaksızın, çalışmalarına devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

  Yol açma çalışmalarında incelmelerde bulunan İl Genel Meclisi üyeleri Hamdullah Tanış ve Alican Aykut ise; “Mus’un Hasköy ile Bitlis’in Mutki ilçelerini birbirine bağlayan güvenlik yolu, 5 gündür ulaşıma kapalı. Yol güzergahında bulunan köylerin hastaları ve acil durumları oluyor. Bunun için İl Özel İdaresi ekipleri 2 gündür karla mücadele çalışmaları yürütüyor. Yer yer yaklaşık 2 metreye ulaşan kar kalınlığı var. Köylerimizin ihtiyaçlarını karşılaması ve yollarının ulaşıma açılması için gerekli çalışmalar yapılıyor.” ifadelerini kullandılar. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir