• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
`Engelsiz kalpler buluşuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Meram Aybahçe TOKİ Şehit Süleyman Ballan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Savaş Varlık ve yöneticileri, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret ederek, okulda bulunan özel eğitim sınıfları öğrencilerinin katılımıyla yapılacak olan ‘Engelsiz Kalpler Buluşuyor ‘ projesi hakkında bilgi verdiler.
 
Meram Aybahçe Toki Şehit Süleyman Ballan İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Savaş Varlık, Proje koordinatörü Aziz Korkmaz, Sınıf kardeşleri Koordinatörü Rüştü Şamil Erşen, Öğrenci Etkinlikleri Koordinatörü Firdevs Sağlam ve Kardeş Aile Koordinatörü Merve Yavuz’dan  oluşan heyet, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret ettiler. Heyet ziyarette ‘ Engelsiz Kalpler Buluşuyor’ projesi hakkında bilgi verirken, bu projenin Konya Merkez ilçelerindeki okullarda da uygulanması için destek talebinde bulundular.
 
Ziyarette proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Savaş Varlık  “Okulumuzda bulunan özel eğitim sınıfları öğrencilerinin diğer öğrencilerle kaynaşarak sosyalleşmesi amacıyla planlanan “’Engelsiz kalpler buluşuyor ‘projesi eğitsel faaliyetler esnasında gerek öğrencilerin, gerekse öğretmen ve velilerin özel eğitim sınıfı öğrencilerinin sosyalleşmesinde daha aktif olmalarını sağlamaktır. Ayrıca verimli ve bilinçli katılımlarının sağlanması, özel eğitim sınıfı öğrencilerinin ve ailelerinin de kendilerini yalnız, dışlanmış hissetmelerine ve olumsuz olarak farklı olduklarını düşünmelerine neden olabilecek unsurları ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışmadır. Okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan “ Engelsiz Kalpler buluşuyor”projemize Konya Merkez ilçelerinde bulunan tüm okulların katılmasını istiyoruz ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konya Valisi Muammer Erol ise “Engelsiz Kalpler Projesi” toplumsal duyarlılığa sahip bir proje olduğu kanısındayım. Engelsiz Kalpler Buluşuyor Projesinin; Konya Projesi olarak hayata geçirilmesi için yapılacak çalışma toplantılarına bizzat katılmak isterim. Bu proje de emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir