• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
ZMO`dan Ziraat Mühendislerine eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Ankara’da 8 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Zirai İlaç Toptancılık Ve Bayiliği Sınavına hazırlanan 27 Konyalı Ziraat Mühendisi, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi tarafından verilen seminerle  5 günlük eğitime tabi tutulacak.
 
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO ) Konya Şubesi sosyal tesisleri eğitim salonunda başlatılan semineri, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopaloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Boyraz tarafından veriliyor.
 
Prof. Dr. Boyraz,5 gün sürecek eğitim seminerinde, Bitkisel ürünlerde hastalıklar, zararlılar, yabancı ot, ilaçlar ve zirai mücadele yönetmeliği hakkında katılımcılara bilgi aktaracak.
 
ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış konu il ilgili yaptığı açıklamada,, “Tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, hasadı, işlenmesi depolanması, ambalajlanması ve pazarlanması aşamalarında, her türlü hastalık ve zararlılar konusunda teşhis, ilaç ve metot, mücadele, planlama ve uygulamaların denetlenmesi ile gazlama gibi faaliyetler, ziraat mühendisleri tarafından yürütülür demektedir. Biz dün eğitimi almış Ziraat mühendislerinin sınava tabii tutulmasının yanlış olduğunu tartışırken, bu gün kimyagerlerle, eczacılarla ortak iş alanı olup olmadığını üzüntü ve büyük bir hukuki boyuta taşımış bulunmaktayız. Her mesleğin kendine göre güzellikleri ve özellikleri vardır. Zirai mücadele alanında bayilik de ziraat mühendisleri tarafından yapılmalıdır. Kamuda çalışan, serbest çalışan veya Sivil Toplum Kuruluşlarında görevli tüm meslektaşlarım, lütfen mesleğinize sahip çıkın.” dedi.
 
Zirai İlaç Toptancılık ve Bayiliği Sınavına hazırlık eğitim semineri, Pazar günü sona erecek. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir