• DOLAR 32.449
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2476.23
  • ...
Matematik öğretmeninden çalıntı soru itirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sabah`ın haberine göre; Ankara`da bir lisede matematik öğretmenliği yapan H.Ç., 23 yıl önce Fethullah Gülen cemaatinin yurtlarında kalırken, üniversite sınavına girecekleri sabah 22 matematik sorusu ve yanıtlarının kendilerine ezberlettirildiğini itiraf etti. Gülen`in soruları rüyasında gördüğünün söylendiğini ifade eden H.Ç. bu şekilde Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ni (ODTÜ) kazandığını ancak bir müddet burada eğitim gördükten sonra yapılan hırsızlığın kendisini rahatsız etmesi nedeniyle vicdan azabından dolayı okuldan ayrıldığını anlattı. 



`1-2 AY SONRA AYRILDIM` 

Ankara`daki bir Anadolu lisesinde lise öğretmenliği yapan H.Ç., 1990-1991 eğitim sezonunda sınav sorularının çalınmasının tanığı olduğunu söyledi. Gazetemizi arayarak ihbarda bulunan H.Ç. o yıl Ankara Maltepe`de Cebeci semtinde Fethullah Gülen cemaatinin dershanelerine bağlı olan Tunca erkek öğrenci yurdunda kaldığını belirterek, "Sınav sabahı yurt müdürümüz Bahattin Ö. ve belletmenimiz Mevlüt U., bize 22 matematik sorusu ve cevaplarını ezberlettirdiler. Bunların nereden geldiğini sorduğumda ise `Fethullah Gülen Hocaefendi rüyasında görmüş` dediler. Sınavda tüm bu sorular çıktı ve ben ODTÜ Matematik Bölümü`nü kazandım" dedi." 


`EĞİTİM FAKÜLTELERİ` DAYATMASI 

Bir çok arkadaşı gibi kazandıkları okullarda eğitime başladıklarını ifade eden H.Ç., "Bu sırada cemaatin Bahçelievler 2. Cadde`deki evinde kalıyordum. Ancak yapılan hırsızlık beni sürekli rahatsız ediyordu. Bazı başka nedenler de beni olumsuz etkilediği için 1-2 ay sonra okuldan ayrıldım" diye konuştu. H.Ç. daha sonra yine cemaatin yurtlarında kalarak gelecek sene yapılacak üniversite sınavlarına hazırlandığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sınava ikinci girişimde İTÜ İnşaat Fakültesi`ni istiyordum. Sınava 3-5 gün kala Fethullah Gülen Samanyolu Koleji`ne geldi. Yüzlerce öğrenciyi oraya topladılar. 1-2 saat süren konuşmasında bizden tercihlerimizi eğitim fakülteleri yönünde kullanmamızı istedi. Bu sınavda sorular verilmedi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi`ni birinci tercih olarak yazmam istendi. Ama ben tıp okumayı hiç istemiyordum. Biyolojim sıfırdı. İkinci tercihimi kendim yapmak istedim. `Hakkımızı helal etmeyiz şefkat tokadı yersin` diyerek beni korkuttular. Ben de onların istediği Dokuz Eylül Üniversitesi matematik öğretmenliğini yazdım ve eğitimimi burada tamamladım."
 
Star
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir