• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
`Dinlemeler, yaşam kalitesini düşürmektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan  yasa dışı dinlemeler ile igili değerlendirmelerde bulundu. Özperk dinlemelere devletin zemin hazırlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Son günlerde ülke gündemini işgal eden yasadışı dinlemelerin tüm toplumu olduğu gibi kendilerini de rahatsız ettiğini ve endişelendirdiğini söyleyen Özperk, “Yasadışı dinlemeler güven duygumuzu zedelemektedir. Kamuoyunda tartışıldığı kadarıyla bir ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve bürokatları dinlenebiliyorsa vatandaşların dinleniyor olması hayli hayli mümkündür ve maalesef yapılmaktadır. Bizlerde gerçekten telefon antipatisi oluşmuş durumda. Çünkü anladığımız kadarıyla en yaygın olanı telefon dinlemeleridir. Telefon görüşmeleri mahrem görüşmeler arasındadır.
 
Dolayısıyla bu tür yasadışı ve hukuka aykırı dinlemelerin yapılıyor olması ve hatta devlet yasalarının buna zemin hazırlaması, imkan vermesi kabul edilemez bir durumdur.” dedi.
 
Yasadışı dinlemelerin, gayr-i ahlaki, gayr-i hukuki ve gayr-i insani bir durum olduğunu belirten Özperk, “Mevcut olan Hükümetin taslağından bir tanesi de mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin süresini en az 3 aya indirmesiyle ilgili azaltılmasıdır.
 
Umarız bu bir an önce çıkar ki, mahkemelerden de dinleme iznini veren daha önce bildiğim kadarıyla normal bir mahkeme verirken şuan da ağır ceza mahkemeleri oy birliğiyle alması gerekiyor. Bu daha da güzel olur. Burada temel nokta şudur; birilerinin gayr-i ahlaki, gayr-i kanuni ve gayr-i vicdani bir şekilde elde ettiği bilgileri bir koz ve çıkar olarak görmesidir ki, aslında bu zihniyet en alçakça ve haince olanıdır. Dileğimiz bu işin sonlandırılmasıdır.” ifadelerini kullandı.
 
Devletin birinci görevinin vatandaşların can, mal, seyahat, eğitim ve ibadet güvenliğini güvence altına alması olduğunu hatırlatan Özperk, “Bu yasadışı dinlemeler bunları zedeleyen nitelikte ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Umuyoruz ki ülkeyi yönetenler bu sorunu fark edip ve buna bir neşter atarlar. Kendileri de bu işten dolayı mağdurdurlar. Rahatlıkla telefonlarla tekrar konuşabileceğimiz günleri diliyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir