• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...

İSTANBUL - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla “Güçlü Girişimcilik, Mali Destek Programı” toplantısı yapıldı.

 

İstanbul Elit World Business Hotel'de düzenlenen toplantıda İstanbul’daki yatırımcılar yatırım için bölgeye davet edildi.

 

Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, burada katılımcılara yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin engellenmeye çalışıldığına vurgu yaparak, “Yatırımcı bölgede huzur ister, güven ister. Güvenli bir ortam ister. Bu anlamda çözüm süreci son derece önemli. Elbette siyasi boyutları var, başka boyutları var ama refahımızla bire bir bağlantılı bir süreç. Ben bazı yerlerde teşvik politikalarından bahsederken, işte altıncı bölge; bugüne kadar hiçbir dönemde olmayan teşvikler veriyoruz. Fakat en büyük teşvik huzur ortamıdır. En büyük destek güven ortamıdır.” dedi.

 

Çözüm süreci Doğu ve Güneydoğu için en büyük teşviktir

Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu için büyük bir teşvik olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ekonomik anlamda da büyük bir teşvikti. Bunu diğer teşviklerimizle birleştirdiğimizde, altyapıyla birleştirdiğimizde, çok daha elverişli yatırım ortamı oluştuğunu görüyorsunuz. Dolayısı ile bizim bu sürece çok sahiplenmemiz lazım. Özellikle de iş dünyasının çözüm sürecine çok destek olması lazım, çok sahiplenmesi lazım. Bunu bozmaya çalışanlara karşı da çok dik duruş sergilemek lazım.” diye konuştu.

 

2014 yılı ‘Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı’ toplantısına Bakan Yılmaz’ın yanı sıra DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte bu illeri temsil eden çeşitli dernek, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Daha sonra Bakan Yılmaz, toplantıya katılan DAKA üyesi illerin valileri ve kuruluş temsilcileri ile toplu fotoğraf çektirdi. (İLKHA)