• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
`Bu, güvenoyu seçimi değil, Bingöl`ün seçimidir `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, gündemle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
 
Açıklamasında, halkın, siyasetçiler kadar seçimi ciddiye almadığını belirten Karasu, “Siyasetçiler ve siyasetten geçinenler oldukça heyecanlı görünüyor. Siyasetçinin kendi gücü ve toplumsal tabanı zayıftır. Bunu bilen siyasetçiler ‘Bingöllüler demokrasi kahramanıdır, referandumlarda en yüksek oyu verdiler, her zaman destan yazıyor, size özel yerlerden çök özel selamlar getirdik, yine bir kahramanlık yapmanızı bekliyoruz, bu seçim en önemli seçimdir’ diyerek Bingöllüleri dolduruşa getirmeye, yereli gözden kaçırmaya çalışıyor. Bingöllüler bilmeli ki, bu seçim milli iradeyi kurtarma, hayatlarının seçimi değildir, 5 yılda bir yapılan yerel seçimdir. Seçime ve Bingöllülere bir olağanüstülük yüklemenin Bingöl’e yarardan çok zarar verecektir. Yerel seçimi genel seçim havasına sokmanın çok zararlı olduğu bilinmelidir. 30 Mart’ta Bingöllüler başbakan, milletvekili seçmeyecek, yerel meclis temsilcilerini ve belediye başkanı seçecektir. Bu seçim Ankara seçimi, hırsızlık ve paralel yapının güvenoyu seçimi değildir, Bingöl seçimidir.” dedi.
 
Bingöl’de siyasetin güce dayalı, güçlünün yanında ve halktan kopuk olduğuna vurgu yapan Karasu, “Siyasetçi, kalitesiz altyapı ve onun etkilediği üstyapıdan etkilenen tüm Bingöllülerin hukukunu savunacağına, alt ve üst yapıyı yapan müteahhitlerin hukukunu savunmaktadır. Pişmaniye kalitesindeki altyapının ‘mimarı’ Bingöl kamuoyudur. Altyapının nasıl yapıldığını herkes gördü, altyapıyı yapanlar en rahat ve keyfi çalışmayı Bingöl’de yaptı. Altyapı ve üstyapı çöküntülerini, asfalt patlaklarını, çökmelerini herkes görüyor. Bu altyapı ve üstyapıya milyonlarca lira para harcandı. Bu paranın tamamına yakını Bingöl halkının borcudur. Mevcut belediye başkan adaylarımız da borç, altyapı ve üstyapı hakkındaki düşüncelerini açıklamalıdır. Seçildikleri taktirde bu altyapıyı ve üstyapıyı kabul edip etmeyeceklerini seçim döneminde deklare etmelidir.” ifadelerini kullandı. 
 
(Nihat Kanat-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir