• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Hayvan nakillerinde hayvan refahını koruma eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -  Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” ve “Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” gereğince 2013 yılı içerisinde düzenlenen eğitime katılamayan nakliyeciler, sürücüler, nakliyeye eşlik eden bakıcılar, hayvan satıcılarına yönelik eğitim verildi.

 

Düzenlenen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, hayvan refahının önemine değindi.

 

Ildız, "Hayvan refahı, hayvanın yaşadığı çevrede acı çekmeden, uyum içerisinde yaşayabilmesi ve her yönden sağlıklı olması için gerekli şartların sağlanması anlamına gelmektedir. Hayvancılık işletmelerindeki en önemli aktivitelerden biri, hayvanların bir yerden başka bir yere naklidir. Bu nakiller esnasında yaşanan olumsuzluklar sonucunda, hayvanların refahı ve sağlığı bozulabilmektedir." dedi.

 

Ildız, eğitimin en büyük amaçlarından birinin insan beslenmesinde büyük bir öneme sahip olan başta kırmızı et olmak üzere, tüm hayvansal gıdaların izlenebilirliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Ildız, "Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan nakliyecilerin ve nakil araçlarının değerlendirilmesinin ardından, araçlarına 'Onay Belgesi', nakliyeciler ile bakıcılara 'Yeterlilik Belgesi', ticari olarak hayvan alıp satanlara ise, işletmelerinin yönetmelikte belirtilen şartlar çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu 'Çalışma İzin Belgesi' düzenlenmiştir." dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime daha önce düzenlenen eğitime katılmayan 141 yetiştirici katıldı. Eğitime katılanlara sertifikaları daha sonra verileceği belirtildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir