• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Jandarma erleri El Kaide ile kandırılmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana Cumhuriyet Savcılığı`nın talimatıyla yapılan TIR baskınlarıyla ilgili yürütülen `askeri casusluk` soruşturmasında yer alan detaylar operasyon için günler öncesinden hazırlık yapıldığını ortaya koydu. Elde edilen bilgilere göre 19 Ocak`taki operasyondan önce izinleri iptal edilen Adana Jandarma personeline 18 Ocak günü aynı bölgede keşif çalışması ve tatbikat yaptırıldı. Baskına katılacak erlere ise `operasyonun El-Kaide örgütüne yönelik yapılacağı` söylendi. Kendilerine `El Kaide militanlarına operasyon yapacağız` denilen düşük rütbel personel ile erler MİT TIR`larına baskın yolundayken, El-Kaide militanlarını yakalamaya gittiklerini zannetti.
 
MİT`Çİ YÜZBAŞIYA KELEPÇE
Yeni Şafak`ın haberine göre Jandarma ekipleri 19 Ocak`taki operasyona hazırlıklı olarak gitti. TIR`ların yükünü indirmek için vinç ve demir makasları da hazır bulunduruldu. Jandarma, yanında `seyyar nezarethane` de getirdi. Olay eşzamanlı olarak basına servis edildi. Kelepçelenip darp edilen MİT mensuplarından biri de yüzbaşı rütbesinde bir askerdi. Operasyona katılan daha alt rütbeli askerlere MİT mensubu yüzbaşı kelepçelettirildi.

GÜZERGAH ARTIK POLİSİN
MİT TIR`larına, yapılan operasyonun ardından Suriye sınırındaki bölgede devlet kritik bir hamle yaptı. Adana`da Jandarma`nın görev sahası daraltılarak polisin sahası genişletildi. Jandarma`nın operasyon yaptığı Sirkeli gişeler mevkii, D-400 otobanı ile Karataş yolundaki sorumluluk Jandarma`dan alınarak Emniyet teşkilatına verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir