• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
HÜDA PAR üyesinin aracına silahlı saldırı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Yeşilyurt Mahallesi’ne kardeşi Zekeriye Tatar ile tanıdıklarının ev ziyaretine giden Mehmet Tatar’ın park halindeki otomobiline, kimliği belirsiz bir kişi tarafından silah ile ateş açıldı.
 
Yatsı namazı sonrasında otomobiliyle Yeşilyurt Mahallesi’ne gelip Balkan Apartmanı önüne park ederek tanıdıklarının ev ziyaretlerine gittiğini ifade eden Tatar; “Seçim çalışmaları çerçevesinde tanıdıklarını ziyaret edip HÜDA PAR’ın tanıtımını yapıyoruz. Bu tanıtım ile halkımızın büyük bir teveccühünü kazanmış durumdayız. Halkımız bizi yürekten misafir ediyor ve sevinçlerini de dile getiriyor.” dedi.
 
Ziyaretlerini bitirerek aracına bindiklerini ve evine geçtiğini belirten Tatar sözlerini şöyle sürdürdü: “Saat 21.00 sıralarında telefonum çaldı. Emniyet Müdürlüğünden bir polis memuru beni telefon ile arayıp, ‘Falan plakalı araç sizin mi?’ diye sordu. Evet dedim. Oda; ‘Arabanız sol çamurluk tarafından kurşunlanmış, buraya gelerek bir tutanak tutmamız ve ifadenizi almamız gerekiyor’ dedi. Bende ‘Böyle bir şeyden haberim yok. Konu ile ilgili olarak İl başkanımla görüşeceğim.’ dedim. Telefonumu kapattım. Daha sonra birkaç defa değişik numaralarla telefon açtılar. Gelmem için ısrar ettiler. Hatta gelmezsen biz gelip alırız, savcılığa haber vereceğiz tehditlerinde bile bulundular. Bende bölgenin şartlarını göz önünde tutarak gitmedim. Sonra HÜDA PAR il Başkanımız Abdullah Kılınç, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Onlar durumdan haberdar olduklarını ifade ettiler. İl başkanımız bu gece parti üyemizin ifade için gelmesinin o kadar gereklilik arz etmediğini ifade ederek, zaten Pazartesi konuyla alakalı Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Pazar günüde birkaç defa aramalarına rağmen onlarla görüşmeye gitmedim. Pazartesi günü saat 10.00 civarında İl başkanım ile beraber Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına giderek dilekçeyle suç duyurusunda bulundum. Savcılık kâtipliği de; Dilekçenizi aldık, polise gerekli bilgiler verilip gereği yapılacak denilerek bizim gidebileceğimizi ifade ettiler. Biz de ayrıldık. Suç duyurusu sonrası tekrar Emniyet Müdürlüğünden aradılar. Konuyla ilgili olarak ben ve İl Başkanımız beraberce, Emniyet Müdürlüğü’ne gittik.
Orada niçin sizi çağırdık gelmediniz diye sordu. Bende; Buraya gelip ne yapacağım. Sanki bundan önceki olayları çok aydınlatmışsınız da bunun peşine düşüyorsunuz. Daha önce benim evin camlarını kırdılar, arabamı taşlayıp zarar verdiler, derneğimize saldırdılar. Saldırılan ve zarar gören ben olmama rağmen cezayı alanda ben oldum, dedim. Oda aracıma yapılan saldırı anının görüntüsünün mobesa kamerasına takıldığını ifade ederek, gerekli işlemleri yapacaklarını beyan etti. Şikâyetçi olup olmadığım soruldu. Bende şikâyetçi olduğumu ve failin bir an önce yakalanması gerektiğini ifade ettim. Polis gerekli inceleme ve tutanaklarını tuttuktan sonra biz ayrıldık."
 
Yetkililerden olayın bir an önce aydınlatılmasını talep eden Tatar, “Bu ve benzeri saldırılar bizi sevdamızdan, Hür Dava Partisi çalışmalarından geri bırakmak bir yana, daha büyük bir şevkle çalışmaya sevk edecektir. HÜDA PAR’a ve üyelerine yapılan bu saldırılar, HÜDA PAR’ın yükselişinin ve halkın teveccühünü kazandığının ifadesidir.  Dilerim bu olayda fail kamerada net görünmesine rağmen faili meçhul kalmaz. Olaya sebep olanları Allah’a havale ediyorum.” diye konuştu. (Mustafa Erkan-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir