• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre Mustazaf-Der 160 Aileyi Daha Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Cizre Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle fakir ve muhtaçlara gıda yardımlarına kaldığı yerden devam ediyor.

 

Cizre ilçe merkezine bağlı Alibey mahallesinde 60 ihtiyaç sahibi aile ile önceki gün Nur Mahallesi`nde kalan 50 aileye ramazan yardımlarını ulaştıran Mustazaf Der Cizre Şubesi, ayrıca İdil başta olmak üzere İdil`e bağlı Hespıste, Xırabe şeref, Hanige köylerinde de 50 ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulundu.

 

Yapılan son yardımlarla Cizre ilçesinde 110, İdil ve köylerinde de 50 olmak üzere toplamda 160 aileye yardımda bulunulduğu belirtildi.

 

Mustazaf-Der Cizre Şubesi Yardım Komisyonundan yardımlarla ilgili yapılan açıklamada, "Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz. Şüphe yok ki, Allah israf edenleri sevmez. (A`raf Suresi,31) ayeti düsturu ile Ramazan ayında sofralarımızın bolluğundan bazen yaptığımız yemeklerimiz çöpe gidiyor. Özellikle Ramazan ayında soframızın zenginliğinden muhtaç ve mağdur aileleri de nasiplendirmeye özen gösterirsek israftan kaçınmış oluruz. Yardımların dağıtımında veren el olma duygusuyla sıcak bir ortamın oluşması dağıtım esnasında Ramazan ayı münasebetiyle çekilen sıkıntı ve yorgunluklar bize huzur veriyor. Güzellikler paylaşıldıkça büyür, gelişir, değeri artar." denildi.

 

Açıklamada, "Elbette bu yardımların bu muhtaç ailelere ulaştırılmasında köprü olan böyle bir derneğin varlığı ne kadar önemli ise, buna destek olmak da o kadar önemli ve elzemdir. Ramazan ayı dışında da dernek olarak tespit ettiğimiz ve yıl boyunca kendilerine yardım paketi verdiğimiz mağdur ailelerimiz var. Yapılan bu yardımlarımızı daha geniş bir muhtaç kitlesine ulaştırmak ve daha çok mağdur kardeşimizin derdine derman olmak en büyük temennimizdir. Bu vesileyle hayırsever kardeşlerimizin katkılarını ve desteklerini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri