• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
2013`te, organ nakli bekleyen 90 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Çekirge Devlet Hastanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma hastane idarecileri, yoğun Bakım Sorumlu Hekim ve Hemşireleri, Anestezi Doktorları ile hastanelerin Organ Nakli Koordinatörleri ve Beyin Ölümü Kurulunda yer alanlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa’nın organ bağışında iyi seviyelerde olduğunu hatırlatarak, bu seviyenin daha da yukarılara taşınması gerektiğini belirterek, 2013 yılında Bursa’da 90 hastanın, Türkiye genelinde ise 1960 hastanın organ beklerken hayatını kaybettiğini söyledi.

Baştuğ konuşmasının devamında, “Organ nakli ve bağışı çok önemli bir konu. Bugün burada bir araya geldiğimiz siz gönüllüler ordusuyla bu konuda bir kez daha farkındalık oluşturacak ve organ nakli konusundaki sorunlarımızın üstüne giderek birlikte çözüm yolları arayacağız. Organ nakli bekleyen hastalarımızın hayata tutunabilmesi için herkes üzerine düşeni sonuna kadar yapmalı. Bizler bu bilincin oluşması için organ bağışıyla ilgili bu nitelikteki etkinlik ve paylaşımlara önem veriyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve alanında uzman konuklarımızın deneyimlerini paylaşacağı bu sempozyumun herkes için istifadeli geçmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardında konuşan Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sibel Pasin, organ nakli ile ilgili beklentilerinin, yatak başına yılda bir tane donör çıkarabilmek olduğunu belirterek, “Bursa’da beyin ölümü tespiti ve donör sayısını, bence bu ekiple daha da yükseklere çıkabiliriz. Biz bu ekiple 2012’de, 8.8 kadavra verici sayısı ile Türkiye birincisi olmuştuk. Kamuoyunda duyarlılık oluşturacak her türlü eğitimin içerisinde olarak bu seviyeleri daha ileri noktalara çıkaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
(Zeki Aras-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir