• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...

BURSA-Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD tarafından, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve Türkiye’nin yanı sıra, uluslararası arenada da büyük yankı uyandıran Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, 7 Şubat tarihinde Bursa’da gerçekleştirilecek.

 

Türkiye ve Balkan ülkelerinin siyaset ve iş dünyasından çok sayıda üst düzey ismin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan dev zirvenin tanıtım toplantısı, Hilton Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Türkiye dâhil 12 Balkan ülkesinden Devlet Bakanları, Dış Ticaret Müsteşarları, Ekonomik Oda Başkanları, Balkan ve Türk sanayici iş adamları ile yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirvenin tanıtım toplantısına, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı  tarafından, Bursalılara zirveye katılım çağrısında bulunuldu.

 

Büyük organizasyon öncesi tüm Bursalıları zirveye davet eden RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, Bursa ve Türkiye açısından gerçekleştirilecek olan zirvenin gücüne, inançlarının tam olduğunu ifade etti.

 

“Yabancı İŞ ADAMLARINI, Bursalı iş adamlarıyla buluşturacağız”

RUMELİSİAD’ın Balkan ülkeleriyle işbirliği konusunda temsilci rolünü üstlendiğini belirten Kırcı, “800’ün üzerinde yabancı iş adamının katılımını beklediğimiz Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde, programımızın başlangıç kısmını, ikili iş görüşmeleri oluşturuyor. Uzun vadeli iş birliği ve ekonomik büyüme yaratmak niyeti ile zirveye katılan yabancı iş adamlarını, Bursalı iş adamları ile buluşturacağız” dedi.

 

“Bursalıları Bekliyoruz”

RUMELİSİAD olarak en büyük görevlerinin Balkanlarla köprü görevini geliştirmek olduğunun altını çizen Kırcı, “Bu köprüler geliştikçe bölgede güçlü izler bırakacağımıza inanıyoruz. Tüm Bursalıları 7 Şubat Cuma Günü Saat 10.00’da RUMELİSİAD Balkan Ekonomi Zirvesi’ne beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Zirveye katılacak isimlerle ilgili bilgiler veren Kırcı, “Balkan ülkelerinden Bakanların katılımı ile gerçekleşecek açılış oturumunda ülkemizi de Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç temsil edecek.”dedi.

 

7 Şubat’ta Tüm Bursalıları Zirveye Davet Ediyoruz

Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bu zirveyi düzenleyen ve öncülük yapan RUMELİSİAD ‘a, zirveye destek olan başta Ekonomi Bakanlığımız ve Bursa Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere destek olan her kurumu kutluyorum. Bu ekonomi zirvesinin gelişerek devam etmesi gerekiyor. Balkanlarla ilgili bir etkinlik yapılacaksa bunun Bursa’da yapılmasından doğalı yok. Şuan da Balkanlarla en çok ilişkisi olan il Bursa. Bunun daha da geliştirilmesi lazım. Bu da RUMELİSİAD eliyle yapılabilir diye düşünüyorum. Bu vesileyle 7 Şubat günü ilgi duyan herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, BTSO, RUMELİFED ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin katkıları ile gerçekleşecek. (Zeki Aras-İLKHA)