• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Kasaplar fırsatçılık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Hayvancılıkla uğraştığını belirten M. Selim Yiğit, herkesin köylüyü bir taraftan vurmaya çalıştığını belirterek nereye tutunacaklarını şaşırdıklarını söyledi.
3 bin 500 TL'ye aldığı hayvanına kasapların 450 TL değer biçmelerine tepki gösteren Yiğit kasapların fırsatçılık yaptıklarını belirtti.

 

Yiğit durumunu şöyle anlattı: "Ben bu hayvanı sonbaharda (6 ay önce) 3 bin 500 TL'ye aldım. Biz fakir insanlarız. Bir hayvanı besliyoruz ki, bir randıman elde edelim diye, onu da alamadık. Hayvanı şimdi kestik. Kasabı arıyorum gel al diyorum, kasap bana eğer 450-500 TL'ye veriyorsan gelip alayım diyor. İşte hayvanım da göz önündedir ve cins bir hayvandır.
 

 

Gördüğünüz gibi işimiz böyledir işte. Peki, bu da olmazsa biz ne iş yapacağız ve ne ile geçineceğiz. 2 yıl önce olsaydı bu hayvan şimdi 7 bin TL değerinde idi. Bu hayvan öylesine değersiz bir hayvan değil. Şimdi biz ne kar elde edeceğiz.'' diyerek köylünün içinde bulunduğu durumu özetledi.
 

 

Kasapların bu tavrına karşın güzel bir yardımlaşma örneği gösteren köylü ise, komşularının mağduriyetini gidermek adına kesilen hayvanın etini satın alarak kendi aralarında bölüştürdüler.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir