• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
Van'da 400 çocuğa 'sağlıklı beslenme' eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Seminerlerde çocuklara, GDO’lu besinler, yararlı besinler, hareketli yaşam ve egzersiz başta olmak üzere birçok konuda çeşitli bilgiler verildi.

 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Kübra Şahbaz tarafından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’ndaki çocuklara yönelik ‘sağlıklı beslenme’ konulu 3 ayrı seminer düzenlendi.

 

3 gün boyunca devam eden seminere katılan yaklaşık 400 çocuk hem eğitim gördü hem de birlikte keyifli bir zaman geçirdi.

 

Seminerde, Dr. Kübra Şahbaz tarafından genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) ve günlük yapılması gereken egzersizler hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte, çocuklara sağlıklı yaşam için dikkat etmeleri gereken konular hakkında da bilgiler sunuldu.

 

Uzman Dr. Şahbaz, seminer sonunda çocuklarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.


Seminerlerle ilgili olarak bilgi veren uzman Dr. Kübra Şahbaz, Geleceğin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı, üretken ve başarılı olmalarında sağlıklı beslenmeleri kadar hareketli bir yaşam sürmelerinin de önemli olduğunu söyledi.


TEGV yetkilileri ise, Çocuğun bu dönemde düzenli olarak yaptığı spor etkinlikleri, sağlıklı bir yapının gelişmesini sağladığını dile getirerek, Sağlıklı beslenme ile birlikte birçok kronik hastalığın oluşma riskinin de azaldığını aktardı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir