• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Diyarbakır Valisi manevi kültürel miraslarını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç, beraberinde Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel ve araştırmacı-yazar Mevlüt Mergen ile birlikte yapım aşamasında olan Sultan Sa’saa Türbesi ile restorasyon çalışmaları süren Ulu Camii Şafii Mezhebi Bölümü ve Mesudiye Medresesi’ni gezdi.

 

Sultan Sa’sa’nın 1926 yılına kadar şimdiki yapılmakta olan Sultan Sa’saa Türbesi’nin bulunduğu yerde medfun olduğunu ancak daha sonra Rızvanağa Mezarlığına nakledildiğini belirten Mergen, Vali Kıraç’a konu hakkında detaylı bilgi verdi. Sultan Sa’saa Türbesi yapımı çalışmaları hakkında Vali Kıraç’a bilgi veren Metin Evsen, çalışmaların hızla devam ettiğini ve en yakın zamanda vatandaşların ziyaretine açılacağını belirtti.

 

Sultan Sa’saa Türbesi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kıraç, böylesine manevi ve kültürel zenginliklerle dolu olan Diyarbakır şehrinin, bu zenginliklerinin korunmasının ve ayakta kalmasının sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasının büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi.

 

Çalışmaların da en yakın zamanda bitirileceğini söyleyen Vali Kıraç, Diyarbakır Surları, İçkale, Ulu Cami, Mesudiye medresesi ve Sultan Sa’saa türbesi gibi yapılarla ilgili çalışmalar bittiğinde, şehrin turistik cazibesinin daha görünür olacağını ve turizm potansiyelinin de güçleneceğini sözlerine ekledi.

 

Daha sonra Mesudiye Medresesi’nin restorasyonu hakkında Evsen’den bilgi alan Vali Kıraç, Mesudiye Medresesi’nde Yazma Eserler Kütüphanesinin kurulması ile ilgili çalışmaların da sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve en yakın zamanda bitirilmesi talimatı verdi.

 

Ulu Camii Şafii Bölümü’nün restorasyon çalışmalarını incelemek üzere Ulu Camii’ne geçen Vali Kıraç, Ulu Camii avlusunda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ezan okunmasıyla birlikte Vali Kıraç, cemaatle birlikte öğle namazını Ulu Camii’de eda etti ve namaz sonrasında esnafları ziyaret ettikten sonra bölgeden ayrıldı. (Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir